G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Ulaştırma Bakanı: “X Türkiye’ye hala temsilci atamadı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan, X sosyal medya platformunun hala Türkiye’ye temsilci atamadığını belirtti ve bunun için kanuni düzenlemeye ihtiyaç duyulabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de reklam yasağı bulunduğunu ve bu konunun halen gündemlerinde olduğunu söyledi. Bakan, konunun gelişmeleri ve olası yaptırımların da ele alındığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen resepsiyona katıldı. Konuyla ilgili olarak bant daraltma cezasının uygulanıp uygulanmayacağına dair bir soru üzerine konuşan Bakan, X platformun hala Türkiye’ye temsilci atamadığı bilgisini verdi. Bu durumun kanuni düzenleme gerektirebileceğini ve görüşmelerin devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, reklam yasağı konusunun da gündemde olduğunu belirtti.

Kalkınma Yolu Projesi hakkında da konuşan Bakan Uraloğlu, bu proje çerçevesinde Irak ve Türkiye arasında gelişmeler yaşandığını ve son dönemde dört ülke arasında bir mutabakatın sağlandığını aktardı. Bakan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ın da bu projeye dahil olduğunu belirterek finansman, yük temini ve işletme süreçlerinde katkı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, dört ülke bakanları arasında bir zirve yapılacağını duyurdu.

Projenin geleceği hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin güneyi ile Irak’ın kuzeyi arasında tamamlanmamış kesimlerin olduğunu ve bu bölgenin tamamlanmasının ardından finansman modellerinin ele alındığını açıkladı. Bakan, bu yıl içerisinde bu bölgelerde başlanacağını belirtti. Ayrıca, kalkınma yolu projesiyle ilgili ofislerin yakın zamanda açılacağını ve TCDD bünyesinde bir firma kurulabileceğini söyledi.

Son olarak, haber kaynağı Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından bildirilen bu gelişmeler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Türkiye’yi ilgilendiren önemli konulara ilişkin açıklamalarını içeriyor. Bakanın, X platformu ve Kalkınma Yolu Projesi gibi konularla ilgili yaptığı açıklamalar, Türkiye’nin ulaştırma ve altyapı politikalarındaki gelişmeler açısından önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ulaştırma Bakanı: “X Türkiye’ye hala temsilci atamadı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!