G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Ukraynalı Tur Rehberi Diyarbakır’da Müslüman Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın Kiev şehrinde bir acentede tur rehberi olarak çalışan 57 yaşındaki Polina Andriienko, 2018 yılında bireysel olarak Mardin’i ziyaret etti. Türkiye’nin doğu illerine turlar düzenlemeye başlayan Andriienko, 2019 yılında Ramazan ayında Diyarbakır’a tur düzenledi. Bu seyahatte bir tur rehberi olarak Sur ilçesindeki Ulu Cami’de Yaser Aydın ile tanıştı. Aydın, turistlere ve Andriienko’ya İslam dininin güzelliklerini ve cami ile kentin tarihini anlatarak, Polina ile iletişimini sürdürdü. Ancak, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Diyarbakır’a gelemeyen Andriienko, sonunda kente gelerek Müslüman olma kararı aldı. Sur Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida programı sonucunda, Polina Andriienko, Elif ismini alarak Müslüman oldu.

Polina Andriienko, Türkiye’nin manevi güzelliklerini ülkesindeki insanların yeterince tanımadığını belirtti. Tur acenteleri aracılığıyla gelen turist gruplarının, özellikle Mardin ve Diyarbakır gibi şehirlerde İslam dinini ve bölgenin tarihini daha yakından deneyimlediklerini ifade etti. Andriienko, bu deneyimlerin Türkiye’nin sadece deniz ve sahilleriyle değil, aynı zamanda Mezopotamya gibi tarihi bölgeleriyle de tanınması gerektiğini düşündü ve tur programlarına bu şehirleri dahil etti.

Müslüman olan Polina Andriienko, bu sürecin kendisi için yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. İlk kez 2019 yılının Ramazan ayında Diyarbakır’a gittiğinde, Yaser Aydın’ın İslam dinine ve maneviyatına tanık olmuş ve araştırmaya başlamıştı. Kendi için Müslüman olmanın zorlu bir karar olduğunu söyleyen Andriienko, yeni hayatına başlarken heyecanlı olduğunu ifade etti.

Yaser Aydın ise, Polina Andriienko ile Ulu Cami’de tanıştıklarında İslam dinini ve caminin tarihini detaylı bir şekilde anlattıklarını söyledi. Aydın, Polina’ya Ukraynaca Kur’an-ı Kerim ve şeker hediye ederek aralarında bir bağ oluşturduklarını dile getirdi. 2019’dan beri iletişimlerini sürdüren ve Polina’nın Müslüman olma isteğini destekleyen Aydın, süreci beklediklerinden daha erken gerçekleşmesine rağmen mutlu olduklarını ifade etti.

Sur Müftüsü İlhan Günay da, Polina Andriienko’nun Diyarbakır’da Müslüman olmasının Ramazan ayında ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Hidayete eren bir insanı görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve Polina’nın İslam dinini seçmesinin, dünya koşulları göz önünde bulundurulduğunda değerli bir adım olduğunu vurguladı. İlhan Günay, Polina’nın kararının kendilerini sevindirdiğini ve bu sürecin tarifsiz bir mutluluk olduğunu sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukraynalı Tur Rehberi Diyarbakır’da Müslüman Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!