G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.305,71

Ukraynalı Pilotlar Arizona’daki F-16 Eğitimini Tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukraynalı pilotlar, Arizona’daki F-16 savaş uçağı eğitim programını başarıyla tamamladı. Ukrayna’nın yakın zamanda ABD’den F-16 savaş uçaklarını alması bekleniyor. Bu kapsamda, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler, Ukraynalı pilotlara eğitim sağlama sözü vermişti. Army Recognition’ın haberine göre, yeni Ukraynalı pilotlar ABD’de eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Ulusal Muhafız Sözcüsü Erin Hannigan, mezun sayısı veya tam mezuniyet tarihi hakkında detay vermedi ancak ilk grubun eğitimlerini tamamladığını belirtti. Güvenlik endişeleri nedeniyle detaylı bilgi verilmedi.

Ukraynalı pilotların eğitimi şimdi Avrupa’da devam edecek. İlk grup, geçen Ekim ayında Arizona’nın Tucson şehrindeki Morris Hava Ulusal Muhafız Üssü’nde eğitimlerine başlamıştı. Eğitimler, Ulusal Hava Muhafızı’nın 162. Filosu tarafından gerçekleştirilmişti.

Diğer Ukraynalı pilotlar da ABD’nin yanı sıra Danimarka’da eğitim alıyor. Ayrıca, Romanya’da Ukraynalı pilotlar için bir F-16 eğitim tesisi kuruldu. Hollanda Savunma Bakanlığı, ilk 10 Ukrayna askerinin Hollanda’da F-16 bakım eğitimini tamamladığını duyurdu.

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, 18 Nisan 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukraynalı pilotlar tarafından uçurulacak ilk F-16 savaş uçaklarının Ukrayna’ya ilkbaharın sonuna kadar teslim edileceğini belirtmişti. Ancak bahar ayları geçmesine rağmen konuyla ilgili güncel bir gelişme henüz duyurulmadı.

Ukraynalı pilotların eğitim süreci devam ederken, bu konuda birçok ülke desteklerini sürdürüyor. Bu haber, pilotların başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamladığını ve F-16 savaş uçaklarını kullanacakları günün yaklaştığını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukraynalı Pilotlar Arizona’daki F-16 Eğitimini Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!