G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.060,51

Ukrayna’dan Rusya’ya İHA Saldırısı: 144 İHA Vuruldu, 1 Çocuk Öldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus yetkililer, Ukrayna’nın Rusya’nın başkenti Moskova dahil olmak üzere Rus topraklarına 144 insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırı hakkında bilgilendirme yaptı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Rus topraklarındaki unsurlara İHA’lar ile saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi. Söz konusu saldırılarda Rus hava savunma sistemleri tarafından 144 İHA’nın vurulduğu ve bu İHA’lardan 20 tanesinin Moskova bölgesinde düşürüldüğü belirtildi.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, saldırıların sonucunda bölgedeki bir apartmana bir İHA’nın düşmesiyle bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Bu trajik olayın ardından Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya), sivil uçakların güvenliği nedeniyle Moskova’daki havalimanlarında uçuşların geçici olarak kısıtlandırıldığını duyurdu.

Saldırıların ardından Rus yetkililer, Ukrayna hükümetini kınayarak uluslararası toplumun bu tür eylemlere karşı daha sert önlemler alması gerektiğini vurguladı. Rusya, saldırılar sırasında hiçbir zarar görülmediğini ancak olası bir facianın önlendiğini belirtti. Moskova ve çevresinde gerçekleşen bu saldırılar, bölge halkını korku ve endişeye sevk etti.

Ukrayna’nın bu saldırıları, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi artırarak bölgedeki siyasi dengeleri daha da bozdu. Rusya’nın sınırlarına yönelik yapılan bu saldırılar, uluslararası camiada da endişeye yol açtı. Rusya, Ukrayna’nın bu tür eylemlerine karşı sert önlemler alacağını ve gerekirse uluslararası kuruluşlara başvuracağını açıkladı.

Bu tür saldırıların benzeri yaşanmaması ve bölgede yaşanan gerilimin azalması için uluslararası toplumun çabalarının artırılması gerektiği belirtildi. Rusya, gerekli tedbirleri almaya devam ederek sınırlarını savunma konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Her iki ülke arasındaki gerilimin düzeltilmesi ve bu tür saldırıların önlenmesi için diplomatik çözümlerin değerlendirilmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna’dan Rusya’ya İHA Saldırısı: 144 İHA Vuruldu, 1 Çocuk Öldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!