G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Ukrayna’daki Harkiv Kentindeki Beluga Balinaları İspanya’ya Taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın Harkiv kentindeki akvaryumda bulunan iki beluga balinası, şehirde artan bombalı saldırılar nedeniyle zarar gördü. Amerika Birleşik Devletleri ve İspanya’dan uzmanlar tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 15 ve 14 yaşlarındaki iki balina kurtarılarak İspanya’nın Valencia kentinde bulunan Oceanogràfic adlı akvaryuma taşındı. Harkiv’deki saldırılar nedeniyle Ukrayna, balinaların bölgeden çıkarılmasını talep etti ve Georgia Akvaryumu da duruma dikkat çekti.

Harkiv’e ulaşan uluslararası ekip, balinaları alarak önce Odesa’ya, sonra Moldova’nın başkenti Kişinev’e geçti. Burada bekleyen özel uçakla İspanya’nın Valencia kentine taşındılar. Oceanogràfic de Valencia’nın direktörü Daniel Garcia-Párraga, kurtarma operasyonunun başarısını vurgulayarak, balinaların Harkiv’de kalmalarının hayatta kalma şanslarının zor olacağını belirtti. Beyaz balinalar, Kuzey Kutbu’nun doğal yaşam alanlarında soğuk suya ve günlük 60 kiloluk besine ihtiyaç duyarlar. Harkiv’deki savaş nedeniyle balinaların beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılamak zorlaşmıştı.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki Kırım’ı işgal etti ve ardından Luhansk ve Donetsk oblastlarına destek vererek Ukrayna’ya savaş açtı. Bu iki bölgeyi tanımayan cumhuriyetler ilan eden Rusya, daha sonra bu bölgeleri ilhak etti. 2022’de Rusya, Ukrayna’yı “Nazilerden arındırma” bahanesiyle geniş çaplı bir işgal başlattı ve Ukrayna’nın doğusunda çatışmalar devam ediyor.

Son olarak, Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından yapılan haberde, Ukrayna’nın Harkiv kentindeki akvaryumda bulunan iki beluga balinasının İspanya’ya taşındığı ve operasyonun başarıyla sonuçlandığı ve balinaların hayatta kalmaları için doğru bir karar alındığı aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna’daki Harkiv Kentindeki Beluga Balinaları İspanya’ya Taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!