G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Ukrayna, Rusya’ya İHA Saldırısı Düzenledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın bir gecede 50 insansız hava aracıyla Rusya topraklarına saldırı düzenlediği yeni yayımlanan haberde ifade edildi. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş durumunda, karşılıklı saldırılar gerçekleştiği belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından saldırılarla ilgili yapılan açıklamada, Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere uçak tipi İHA kullanarak terör saldırısı girişiminde bulunduğu bildirildi.

Rus hava savunma füze sistemlerinin toplamda 50 İHA’yı imha ettiği açıklamada vurgulandı. Bu İHA’ların 26’sının Belgorod, 10’unun Bryansk, 8’inin Kursk, 2’sinin Tula bölgelerinde düşürüldüğü ifade edildi. Ayrıca, Smolensk, Ryazan, Kaluga ve Moskova bölgelerinde de birer İHA’nın düşürüldüğü belirtildi.

Ukrayna’nın genel olarak Rusya topraklarına düzenlenen bu saldırıda 50 İHA kullanması dikkat çekiciydi. Rusya’nın savunma sisteminin bu İHA’ları etkili bir şekilde durdurması ise önemli bir detaydı. Açıklamada belirtilen bölgelere yapılan saldırıların dağılımı, saldırıların coğrafi kapsamına dikkat çekti. Belgorod, Bryansk, Kursk, Tula gibi farklı bölgelerde gerçekleşen saldırılar, saldırıların yaygınlığını gösteriyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasıyla beraber Kiev rejiminin saldırı girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtilmiş oldu. Belirtilen bölgelerde yapılan saldırıların engellenmesi, Rusya’nın savunma sistemlerinin gücünü gösterdiği açıdan önemliydi. Tüm bu gelişmelere rağmen, Ukrayna’nın saldırılarına karşı Rusya’nın nasıl bir politika benimseyeceği merak konusu olarak duruyordu.

Savaşın tarafları olan Rusya ve Ukrayna arasındaki bu saldırılar, son dönemde artan gerilimin bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Savaşın devam etmesi durumunda benzer saldırıların yaşanma olasılığı ise dikkat çekiciydi. Her iki ülkenin de bu konudaki tutumları ve alacakları önlemler, bölgedeki güvenliği etkileyebilecek önemli faktörler arasında yer alıyordu. Geçmişte yaşanan benzer olaylar ve çatışmalar da göz önüne alındığında, bu tür saldırılar arasındaki gerilimin artabileceği öngörülebiliyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna, Rusya’ya İHA Saldırısı Düzenledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!