G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Ukrayna, Rusya’nın Su-57 Savaş Uçağını Kamikaze İHA İle Vurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus Su-57 savaş uçağı, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından iddia edilen bir kamikaze İHA saldırısı sonucunda vuruldu. Olay, Rusya’nın Astrakhan Oblastı’ndaki Akhtubinsk Havaalanı’nda meydana geldi ve Ukrayna’nın Rus savaş uçağına saldırdığı iddiaları arasında yer alıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’na göre, havaalanında park halinde bulunan Su-57 savaş uçağına saldırı, Rusya-Ukrayna sınırına 589 km uzaklıkta gerçekleşti. Uydu görüntüleri, 7 Haziran günü Su-57’nin patlamadan kaynaklanan hasarları ve çevresindeki yangını gösteriyor.

Su-57 savaş uçaklarının daha önce Ukrayna’nın doğusundaki askeri hedeflere saldırılarında kullanıldığı iddia edilmişti. Su-57’ye eşlik eden 2 adet Su-35 savaş uçağı ve entegre edilen Kh-69 seyir füzesi ile gerçekleştirilen operasyon, Luhansk bölgesindeki Rus işgali altındaki topraklardan başlatıldı.

Ancak operasyon sırasında Kh-69 füzesinde meydana gelen teknik bir arıza, hedefi vuramayarak füzenin bir tarlaya düşmesine neden oldu. Bu durum, ileri askeri teknolojinin kullanımının karmaşıklıklarını ve zorluklarını gözler önüne serdi.

Olay, Rusya’nın Ukrayna’da Su-57 savaş uçaklarını daha sık kullanmaya başladığı bir dönemde meydana geldi. Defense Blog’un haberine göre, Su-57’nin Ukrayna hava sahasına girişi sırasında yaşanan teknik sorunlar, operasyonun beklenen şekilde gitmemesine sebep oldu.

Bu saldırıyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olay havacılık ve uzay mühendisliği öğrencisi olduğu belirtilen savunma sanayii araştırmacısı tarafından detaylı bir şekilde incelenmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna, Rusya’nın Su-57 Savaş Uçağını Kamikaze İHA İle Vurdu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!