G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,08
CNY4,85
GBP45,71
EURO/USD1,11
BIST10.021,22
Petrol74,48
GR. ALTIN2.885,38
BTC2.179.985,91

Ukrayna-Rusya Savaşı Sonrası Türkiye’ye yerleşen kadın cinayete kurban gitti: İşte detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da yaşanan trajik bir olay, Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Ukrayna-Rusya Savaşı sonrası Türkiye’ye yerleşen Anastasia Emelianova, bir iş yerinde bilgi işlem personeli olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 8 ay önce sosyal medya üzerinden tanıştığı Suriye uyruklu Mohammad Nizar Arnabeh ile arkadaşlık kuran Emelianova, birlikte sık sık vakit geçirmeye başladı.

Geçen yıl 20 Eylül’de ikilinin arasında bir tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Emelianova yaralandı ve Arnabeh, alt kattaki bir komşusundan yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, Emelianova’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Arnabeh, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emelianova’nın cenazesi ise ülkesine uçakla gönderildi.

Mahkeme, Arnabeh’in ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla yargılandığı davanın devam ettiğini belirtti. Arnabeh, suçlamaları kabul etmediğini ve Emelianova ile iyi geçindiklerini ifade etti. Duruşma sırasında tercüman aracılığıyla ifade veren Arnabeh, suçsuz olduğunu ve beraatini istediğini belirtti. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteleme kararı aldı.

DHA muhabiri tarafından yapılan bir röportajda, Emelianova’nın uzun süredir arkadaşı olan Varya Mihaylova, Emelianova’nın Rusya’da insan hakları savunucusu olduğunu ve birlikte çeşitli aktivizm faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti. Mihaylova, Emelianova’nın aile içi şiddet ve cinsiyete dayalı şiddet konularında hassas olduğunu ve adalet arayışında olduklarını ifade etti. Emelianova’nın kaybolmasının ardından arkadaşları tarafından adaletin sağlanması için mücadele edildiği söylendi.

Olayla ilgili olan mahkeme süreci ve tanıklıklar devam ederken, Emelianova’nın arkadaşları ve ailesi gerçeğin ortaya çıkması ve Emelianova’nın adaletinin sağlanması için mücadelelerine devam ediyor.’,

Kaynak: https://www.haberler.com/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna-Rusya Savaşı Sonrası Türkiye’ye yerleşen kadın cinayete kurban gitti: İşte detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!