G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Tuva Cihangir Atasever Yörünge Altı Araştırma Uçuşunu Gerçekleştirecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda “Türk Uzay Bilim Misyonu Yörünge Altı Araştırma Uçuşu” konusu ele alındı. Bu proje kapsamında belirlenen görev tarihine göre, Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşunu 8 Haziran 2024 tarihinde ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinde gerçekleştireceği açıklandı.

Bakan Kacır, yapılacak uçuşun yaklaşık 1 saat 30 dakika süreceğini ve mikro yer çekim şartlarının olduğu 3 dakikalık sürede astronotun 7 deney yapacağını belirtti. Bu deneyler farklı disiplinlerde gerçekleştirilecek ve bilim insanlarının araştırmalarına önemli katkılar sağlayacak. Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirmesiyle uzay sınırını geçen ve mikro yerçekimi ortamında bilimsel çalışmalara katkı sunan ikinci Türk vatandaşı olacak.

Bakan Kacır, bu önemli görevin ardından Millî Uzay Programı kapsamındaki hedeflere odaklanacaklarını ve Türkiye’nin uzay çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Gelecekte Türkiye’nin uzay alanındaki başarılarını daha da artırarak, Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’in bayrağını daha yükseğe taşıyacaklarını vurguladı.

Astronotlar Atasever ve Gezeravcı’nın Axiom Space, Space X ve NASA tarafından verilen eğitimlerden geçtiklerini ve başarılı bir şekilde tamamladıklarını aktaran Bakan Kacır, Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirmesi için herhangi bir engel olmadığını belirtti. Bu sayede, Türkiye uzay ekonomisinden daha fazla pay almaya başlayacak ve küresel uzay ekonomisi içinde daha etkin bir konuma gelecektir.

Bakan Kacır ayrıca, Ankara’da uzay teknoloji geliştirme bölgesi kuracaklarını ve uzay sanayisini güçlendireceklerini açıkladı. Bu adımların sonucunda, Türkiye’nin 2035 yılında küresel uzay ekonomisinde daha büyük bir rol oynaması ve ekonomik anlamda daha güçlü bir konuma gelmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tuva Cihangir Atasever Yörünge Altı Araştırma Uçuşunu Gerçekleştirecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!