G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Tütün Mamülleri Yönetmeliğinde Değişiklik! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetmelikte Değişiklik Öngörülüyor

Tütün mamüllerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte önemli değişiklikler yapılması planlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, sigara gibi tütün ürünlerinin paketlerinde üretim tarihi ve yeri belirten kodlama bilgisine yer verilecek. Ayrıca, tütün mamulünün perakende satış fiyatı, paketlerin üzerine siyah zemin üzerine beyaz renkle yazılacak.

Emisyon Seviyeleri İncelenecek

Türkiye’de tütün mamulü üretimi yapabilmek için bakanlıktan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi alınması gerekecek. Tütün ürünlerinin Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvurularında, ürünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra mevzuatta öngörülen emisyon seviyeleri de dikkate alınacak. Sigara için yapılan emisyon seviyesi analizleri ise belirlenen sınırlar içinde olup olmadığına göre değerlendirilecek.

Kayıtdışı Üretimle Mücadele Edilecek

Kayıtdışı üretimle mücadele kapsamında, firmaların sigara paketleme makinelerine proje tadilatı için verilen izinler Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek. Aynı marka ile iç piyasaya sunulan tütün mamulleri ise sadece bir üretici veya ithalatçı tarafından piyasaya sürülebilecek. Bu adımlarla kayıtdışı üretimin engellenmesi ve tütün mamullerinin denetim altında tutulması hedefleniyor.

Sonuç olarak, tütün mamulleri sektöründe yapılacak olan bu yönetmelik değişiklikleri ile hem ürünlerin izlenebilirliği artacak hem de kayıtdışı üretimle mücadele edilecek. Böylelikle, tüketicilerin daha sağlıklı ürünlere erişimi sağlanacak ve sektördeki rekabet koşulları daha adil bir şekilde belirlenebilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı taslağın sektöre ve tüketicilere olumlu etkiler sağlaması beklenmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tütün Mamülleri Yönetmeliğinde Değişiklik! İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!