G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, DEİK Yönetim Kurulu’na Seçildi

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, DEİK Yönetim Kurulu’na seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen DEİK 37. Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın da katılımıyla 25 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti. DEİK Başkanı Nail Olpak ev sahipliğinde gerçekleşen bu önemli toplantıda yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyeleri seçildi. Bu kapsamda Prof. Dr. Temel Kotil, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı.

DEİK, Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yönetme, yurt dışında yatırım imkanlarını araştırma, Türkiye’nin ihracatını artırmaya katkı sağlama gibi önemli görevler üstlenen kuruluştur. DEİK, 1985 yılında kuruldu ve 11 Eylül 2014 tarihinde çıkarılan 6552 sayılı kanunla yeni bir yapıya kavuştu. Bu kanunla DEİK, Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürütme görevini tamamıyla üstlenerek, Türkiye’nin önemli girişimcileri ve iş dünyası temsilcilerinin bulunduğu bir “iş diploması” örgütü haline geldi.

Prof. Dr. Temel Kotil, 1959 yılında doğmuş ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. ABD’deki Michigan Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamlayan Kotil, akademik kariyerine İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde havacılık ve ileri kompozit laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliği ile devam etmiştir. Kotil, İstanbul’un çeşitli üniversitelerinde ve kurumlarında dersler vererek önemli bilgi birikimini paylaşmıştır.

2003 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev aldıktan sonra Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde kariyerine devam eden Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Aralarında IATA Yönetim Kurulu Üyeliği ve Avrupa Havacılık Birliği Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerin de bulunduğu kariyeri boyunca uluslararası havacılık alanında etkili çalışmalara imza atmıştır.

Prof. Dr. Temel Kotil, Türkiye’nin dış ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamak üzere DEİK Yönetim Kurulu üyeliğiyle yeni bir döneme adım atmıştır. DEİK’in vizyonu doğrultusunda önemli çalışmalara imza atması beklenen Kotil, Türk özel sektörünün uluslararası platformlarda daha fazla söz sahibi olmasına katkıda bulunacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!