G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

TUSAŞ Genel Müdürü Değişti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi ve yeni yönetim kurulunu belirledi. Genel Müdürlük görevinde değişiklik yapıldı ve uzun yıllardır TUSAŞ’ın Genel Müdürü olarak görev yapan Temel Kotil, görevini Mehmet Demiroğlu’na devretti. Olağan Kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ömer Cihad Vardan seçildi.

Temel Kotil, 2016 yılında TUSAŞ Genel Müdürü olarak göreve başlamış ve Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayiinde önemli projelere liderlik etmiştir. Kotil döneminde TUSAŞ, HÜRKUŞ, ATAK helikopteri ve Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN projeleri gibi yerli ve milli projelere imza atmış ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmıştır.

Yeni Genel Müdür Mehmet Demiroğlu, daha önce TUSAŞ’ın Helikopter Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi ve havacılık ve savunma sanayisinde geniş bir deneyime sahiptir. T129 ATAK, T625 GÖKBEY ve T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri gibi önemli projelerde rol almış ve TUSAŞ Akademi’de eğitim ve geliştirme projelerinde bulunmuştur. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlayan Demiroğlu, Yüksek Lisans ve Doktorasını Renssealer Polytechnic Institute’de yapmıştır.

Olağan Kurul Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda TUSAŞ’ın yeni yönetim kurulu belirlenmiş ve şirketin yol haritası için yeni dönemde Ömer Cihad Vardan liderlik edecektir. Bu değişikliklerle birlikte TUSAŞ’ın savunma sanayiindeki önemli projelerine devam ederek Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki yerini güçlendirmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TUSAŞ Genel Müdürü Değişti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!