G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

TÜRKSAT 6A Kennedy Uzay Üssü’ne İndi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜBİTAK, T6A’nın Kennedy Uzay Üssü’ne İndirildiğini Duyurdu

TÜBİTAK, Türkiye’nin ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’nın ABD’deki Kennedy Uzay Üssü’ne indirildiğini duyurdu. Uzay aracı ve yer destek ekipmanları transferinin tamamlandığı belirtildi. Bundan sonraki aşamalarda ise, uydunun sağlıklı nakledildiği testler yapılacak, kimyasal itki sistemi için yakıt dolumu gerçekleştirilecek ve uydunun yazılımsal ve donanımsal konfigürasyonuna getirilmesi yapılacak. TÜRKSAT 6A’nın falcon 9 roketiyle fırlatılması planlanıyor.

4 Haziran 2024 tarihinde Antonov An 124 uçağı ile Mürted Üssü’nden yola çıkan TÜRKSAT 6A, ABD’ye gitmek üzere yola çıkmıştı. Proje kapsamında TÜBİTAK UZAY, ASELSAN, TUSAŞ ve CTech firmaları proje yöneticisi olarak yer aldı. Uydu, yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranıyla Ankara’da üretildi ve 42 derece doğu yörüngesinde konumlanacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısını sivil alana taşıma çabalarını vurguladı.

TÜRKSAT 6A’nın fırlatılmasına sayılı günler kala, ülke savunma sanayinin başarısı ve teknolojik ilerlemesi ön plana çıkıyor. Türkiye’nin ilk milli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A’nın fırlatılması için geri sayım başladı. Gelecekteki başarılı görevler için heyecan dorukta.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRKSAT 6A Kennedy Uzay Üssü’ne İndi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!