G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Türkiye’ye Geri Dönen Genç Yapay Zeka Projelerinde Rol Alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisanur Genç, ABD’nin Florida eyaletindeki New College of Florida Okulu’ndan Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndü. Kendisine farklı bir vizyon kazandığını belirten Genç, ülkemde bir iş yaparak fayda sağlayabileceğini düşündüğü için döndüğünü ifade etti. Türkiye’de mühendislerin ve genç doktorların önemli olduğunu vurgulayan Genç, yapay zeka projeleri yönettiğini ve Gipi adlı yapay zeka arkadaş uygulamasının ürün sorumlusu olarak görev yaptığını belirtti.

Gipi uygulamasının 170’ten fazla ülkeden yarım milyondan fazla kullanıcısı olduğunu ve insanların hayatlarında bir şeyler değiştirmenin önemli olduğunu dile getirdi. Yapay zekanın her geçen gün geliştiğini ve sosyal medyanın yerini alacağına inandığını belirten Genç, Türkiye’nin dünya devleriyle yarışabilecek yeteneklere sahip olduğunu söyledi. Kadın mühendis sayısının artmasının önemli olduğunu vurgulayan Genç, gençlerin yurt dışına çıkıp tecrübe kazanmalarını önerdi ve ülkelerine dönüp büyük işler başarmaları gerektiğini ifade etti.

Geleceğin heyecan verici olduğunu belirten Genç, Gipi’nin kariyerinin bir başlangıç olduğunu ve projenin nereye gideceğini merak ettiğini söyledi. Türkiye’nin bu tür projelerle dünyaya açılmasının önemli olduğunu düşünen Genç, birbirlerine destek olmalarının ve inanmalarının başarı için önemli olduğunu ifade etti. Genç, kız çocuklarına da mühendislik gibi hedeflere odaklanmaları ve vazgeçmemeleri gerektiğini önerdi.

Son olarak, Genç, başarının inanmakla başladığını ve herkesin kendi ülkesinden çıkabilecek büyük projelere inanması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin genç yeteneklerle dünyada başarılı olabileceğine inandığını ifade eden Genç, ülkesine katkı sağlamak için çalışmaya devam etmek istediğini ve bu amaçla ilerlediğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’ye Geri Dönen Genç Yapay Zeka Projelerinde Rol Alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!