Türkiye, KAAN’dan KIZILELMA‘ya birçok platformu hayata geçirerek birçok üstün özellikli proje ile dikkat çeken bir ülke haline geldi. Geliştirilen araçlardaki yerlilik oranı artarken dışa bağımlılık azalıyor. 10 yıllık dönemde Türk Savunma Sanayisi 9 milli platformun ilk uçuşlarını gerçekleştirerek güvenlik güçlerinin savunma ve havacılık sanayisindeki ihtiyaçlarını milli çözümlerle karşılamaya yönelik olarak büyük başarı elde etti.
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de sosyal medya hesabından “Gökyüzüne bir kere daha bak” mesajıyla Türk savunma sanayisinin son dönemdeki ilk uçuşlarını paylaştı.
Bunun sonucunda Türkiye’nin özgün milli hava aracı çalışmalarında başarılı olduğunu söylemek mümkündür. Temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilmiş olup 29 Ağustos 2013’te ilk uçuşunu gerçekleştirdi ve ihracat başarılarına ulaşmıştır.
Baykar’ın geliştirdiği ve en fazla ülkeye ihraç edilen İHA/SİHA olan Bayraktar TB2, 29 Nisan 2014’te gökyüzü ile buluşurken yurt içi ve dışındaki güvenlik operasyonlarında etkin olarak kullanıldı ve yurt dışı bağımlılığını sonlandırdı. AKSUNGUR, Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından 18 ayda geliştirilmiş ve Türkiye’de farklı kuvvetlerin envanterine girdi.
Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı ise 6 Aralık 2019’da yaptığı ilk uçuşla Türk havacılık tarihinde bir rekor kırdı. Milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı, 14 Aralık 2022’de gökyüzüyle buluştu ve bu yıl seri üretime geçilmesi planlanıyor.