G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Türkiye’nin Rakipleri Belli Oldu! 2026 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri’nde Zorlu Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2026 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri’nde Türkiye’nin rakipleri belli oldu. Kura çekimi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapıldı ve Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından duyuruldu. Türkiye, Almanya, Avusturya ve İsviçre ile aynı grupta mücadele edecek ve eleme maçları 6-7 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Turnuvayı düzenleyen üç ülke ve son şampiyon Fransa doğrudan final turnuvasına katılacak. 32 takım, sekiz grupta yarışacak ve kalan 20 takımı belirlemek için mücadele edecekler. Gruplarında birinci ve ikinci olan takımların yanı sıra en iyi dört grup üçüncüsü de finale yükselebilecek. Üçüncü sıradaki takımların performanslarına göre en iyi üçüncüler belirlenecek, dördüncülere ise yükselme turuna katılma şansı verilmeyecek.

Gruplar şu şekilde oluştu: Slovenya, Kuzey Makedonya, Litvanya, Estonya (1. Grup); Macaristan, Karadağ, Slovakya, Finlandiya (2. Grup); İzlanda, Yunanistan, Bosna Hersek, Gürcistan (3. Grup); İspanya, Sırbistan, İtalya, Letonya (4. Grup); Hırvatistan, Çekya, Belçika, Lüksemburg (5. Grup); Hollanda, Faroe Adaları, Ukrayna, Kosova (6. Grup); Almanya, Avusturya, İsviçre, Türkiye (7. Grup); Portekiz, Polonya, Romanya, İsrail (8. Grup).

Bu zorlu elemelerin ardından başarılı olan takımlar final turnuvasında mücadele etme hakkını elde edecekler. Türkiye’nin Almanya, Avusturya ve İsviçre’ye karşı vereceği mücadele heyecanla bekleniyor. Hentbolseverler, 2026 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri’nin heyecan dolu maçları için şimdiden takımlarını desteklemeye hazırlanıyor. A Milli Erkek Hentbol Takımı’nın bu zorlu elemelerde göstereceği performans merakla bekleniyor. Turnuvanın sonunda hangi takımın finale yükseleceği ise büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Rakipleri Belli Oldu! 2026 Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri’nde Zorlu Mücadele!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!