G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.063,41

Türkiye’nin Güvenliği İçin Yapılacak Operasyonlar Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin terör örgütleri ve destekçilerinin bulunduğu her yer potansiyel bir operasyon alanı olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanının son açıklamalarıyla birlikte Suriye’de tamamlanmayan işlerin bitirilmesi için çifte bir operasyon hazırlığı yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Kaynaklara göre öncelikli olarak Irak üzerinde durulurken, Suriye’de daha çok diplomatik çabalar öne çıkıyor.

PKK’nın Suriye kolu PYD-YPG’nin terör koridoru planı, Afrin-Kamışlı sınır hattında yer alıyordu ve bu koridor ile Irak sınırından Akdeniz’e kadar uzanan bir yol oluşturulması planlanıyordu. Ancak 2016’dan itibaren yapılan operasyonlarla bu koridor büyük ölçüde etkisiz hale getirildi. Şu anda sınır hattındaki boşlukların kapatılması için yeni operasyonlar düşünülüyor ancak diplomatik temaslar da ihmal edilmiyor.

TSK’nın Irak sınırında yürüttüğü Pençe operasyonları dikkat çekiyor. 2019’da başlayan operasyonlarla Zap ve Metina gibi bölgelerde büyük adımlar atıldı ve Nisan 2022’de Pençe Kilit Harekatı ile yeni bir aşamaya geçildi. Türkiye, Kandil ve Asos gibi bölgelerde hava harekatları ile baskı uygularken, diplomatik çabalarını da artırarak örgüt etkinliğini zayıflatmaya çalışıyor. Sincar ve Süleymaniye gibi bölgelerde de operasyonlar düzenleniyor ve Irak yönetimi ile iş birliği içinde hareket ediliyor.

Türkiye, Irak ile Suriye arasındaki sınırın terör örgütü geçişlerine kapatılmasını istiyor ve bu doğrultuda fiziki tedbirler alınmaya başlandı. Bakanlık kaynaklarına göre, ülkenin öncelikli stratejisi terör tehdidini sınırlarından mümkün olduğunca uzakta karşılayarak olası riskleri bertaraf etmek üzerine odaklanmış durumda. Bu kapsamda sınırlarından 30-40 kilometre ileriye kadar tehditlerin karşılanması için sürekli operasyonlar düzenleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Güvenliği İçin Yapılacak Operasyonlar Gündemde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!