G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,48
CNY4,84
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,27
GR. ALTIN2.900,55
BTC2.065.255,59

Türkiye’nin Doğal Gaz Üretimi Eylül 2023 İtibarıyla Yüzde 113 Arttı, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül 2023 tarihinde Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği doğal gazı üreterek sisteme vermeye başladığı belirtildi. Geçen yıl Türkiye’nin toplam doğal gaz üretiminin 807,3 milyon metreküpe ulaştığı kaydedildi. Bu artışın büyük bir kısmının Karadeniz Sakarya Gaz Sahası’nda yapılan keşiften kaynaklandığı ifade edildi.

Türkiye’de toptan satış lisansı sahibi 8 şirketin doğal gaz üretme yetkisine sahip olduğu belirtildi. Geçen yıl en fazla doğal gaz üretimini gerçekleştiren şirketler arasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Thrace Basin Natural Gas Corporation Türkiye ve Park Place Energy Limited’in yer aldığı vurgulandı. Türkiye’nin doğal gaz üretiminin 2019’dan bu yana artarak 2022’de 379,8 milyon metreküpe ulaştığı belirtildi.

Doğal gaz üretimi yapılan iller arasında Zonguldak’ın 337,8 milyon metreküplük üretimle ilk sırada yer aldığı ifade edildi. Zonguldak’ı sırasıyla Tekirdağ, Kırklareli, Düzce ve İstanbul’un takip ettiği belirtildi. Üretim yapılan bölgeler arasında en düşük üretimin ise Hatay’da yapıldığı kaydedildi.

Sakarya Gaz Sahası’nda yapılan doğal gaz üretiminin sürdüğü ve çalışmaların devam ettiği belirtildi. Türkiye’nin bu alanda gerçekleştirdiği keşif çalışmalarının devam ettiği ve günlük doğal gaz üretiminin artırılması için çaba sarf edildiği belirtildi. Sakarya Gaz Sahası’nda yer alan Göktepe-1 ve Göktepe-2 kuyularında yürütülen sondaj faaliyetlerinde temmuz ayına kadar yeni keşiflerin olabileceği belirtildi. Türkiye’nin bu sahada rezervleri yükseltmeye yönelik çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.

EPDK verilerine göre Türkiye’de toptan satış lisansına sahip şirketler arasında TPAO, Arar Petrol Ve Gaz Arama Üretim Pazarlama Anonim Şirketi, Park Place Energy Limited, Thrace Basin Natural Gas Corporation Türkiye, Petrogas, Atlı Makina İnşaat Nakliyat Madencilik Turizm Doğal Enerji Kaynakları Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Marsa Turkey B.V. ve Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim Anonim Şirketi’nin bulunduğu belirtildi. Bu şirketlerin Türkiye’deki doğal gaz üretimine katkı sağladığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Doğal Gaz Üretimi Eylül 2023 İtibarıyla Yüzde 113 Arttı, İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!