G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

Türkiye’de iPhone 16 Pro İçin Kaç Gün Çalışmak Gerekiyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Picodi Türkiye analistleri, yerel iPhone 16 Pro (128 GB) fiyatlarını yerel maaşlarla karşılaştırarak iPhone indeksini oluşturdu. Apple, iPhone 16 serisini tanıtan etkinlikte dört farklı modeli duyurdu. Picodi analiz ekibi, çalışma günü sayısına göre iPhone 16 Pro (128 GB) fiyatlarını inceledi. Türkiye’de ortalama maaş ve fiyatlar kullanılarak yapılan hesaplamaya göre, bir Türk tüketicinin iPhone 16 Pro satın alabilmek için diğer ülkelerdeki vatandaşlardan daha fazla çalışması gerekiyor. Bir Türk vatandaşının iPhone 16 Pro’yu alabilmek için ortalama 72,9 gün çalışması gerekiyor. Bu sayı, geçen yıla göre 50,8 gün azalmış durumda.

Türkiye’de iPhone satın alabilmek için gerekli çalışma günü sayısı yıllara göre değişiyor. 2018’de 95,8 gün iken 2024’te bu sayı 72,9 güne düşmüştür. İsviçre ise sadece 4 gün çalışarak iPhone 16 Pro satın alabilirken ABD 5,9 günle ikinci sırada yer alıyor. ABD’yi ortalama 5,1 günle Avustralya takip ediyor. Bu verilere göre, Türkiye’de iPhone satın almak daha fazla çalışmayı gerektiriyor ancak diğer ülkelere göre daha uygun fiyatlarla alınabiliyor.

Bu araştırma sonucunda, Türkiye’deki tüketicilerin diğer ülkelere göre daha fazla çalışarak iPhone satın alabildiği ortaya çıkmıştır. İsviçre, oldukça yüksek maaşlara rağmen iPhone’u en kısa sürede alabilen ülke olarak öne çıkmaktadır. Picodi analistlerine göre, ülkeler arasındaki bu farklılıkların sebepleri ekonomik koşullar, vergi politikaları ve tüketici harcamaları gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Sonuç olarak, Türkiye’de iPhone satın almak için diğer ülkelere göre daha fazla çalışma gerektiği ancak fiyatlar açısından daha avantajlı olduğu belirlenmiştir. Picodi analistlerinin yaptığı karşılaştırmaya göre, Türkiye’deki tüketicilerin iPhone 16 Pro’yu satın alabilmek için önceki yıllara göre daha az çalışmaları gerektiği görülmektedir. Türkiye’de ortalama maaşlarla karşılaştırıldığında, iPhone almanın daha kolaylaştığı sonucu çıkarılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de iPhone 16 Pro İçin Kaç Gün Çalışmak Gerekiyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!