G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Türkiye’de Hayat Pahalılığına Karşı “Boykot” Hareketi Başlatıldı: Restoranlara Gitmeme Kararı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı, dışarıda yemek yeme alışkanlığının zorlaştığını ortaya koyuyor. Fiyatların olağanüstü derecede artması, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüm öğünlerin masraflı hale gelmesine sebep oluyor.

Özellikle dar gelirli kesimlerin bu duruma gösterdiği tepki, sosyal medyada “boykot” hareketinin başlamasına neden oluyor. X platformunda organize olan yurttaşlar, 20-21 Nisan tarihlerinde restoran ve kafelere gitmeme kararı alarak eylemlerini gösteriyor.

Küçük porsiyonlarla servis edilen yemeklerin bile yüksek fiyatlarla satılması, vatandaşlarda öfkeye neden oluyor. Bir kişilik serpme kahvaltının bin lirayı geçmesi, bir fincan kahvenin 150 liraya mal olması gibi örnekler, insanların tepkisini arttırıyor. Porsiyonların küçülmesi, fiyatların ise aşırı yüksek olması, tüketiciyi daha da zor durumda bırakıyor.

Sosyal medya üzerinde hızla yayılan #boykot etiketiyle yapılan paylaşımlarda, restoran ve kafe işletmelerine karşı yapılan eleştiriler yoğunlaşıyor. Kullanıcılar, yüksek fiyat politikalarını ve hizmet kalitesizliğini sert bir dille eleştirirken, bu duruma tepkilerini dile getiriyor.

Vatandaşların yaşadığı maddi sıkıntılar, sosyal medya üzerinden yapılan boykot çağrılarıyla daha da büyüyor. Restoran ve kafe işletmeleri, fiyat politikalarını gözden geçirmek zorunda kalabilirler. Boykot eylemlerinin etkisiyle, belki de fiyatlarında indirimlerin yapılması veya daha makul bir seviyede tutulması sağlanabilir. Bu durum, vatandaşların hak arama mücadelesinde bir adım olarak önemli bir yere sahip olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Hayat Pahalılığına Karşı “Boykot” Hareketi Başlatıldı: Restoranlara Gitmeme Kararı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!