G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,59
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.885,46
BTC2.142.837,51

Türkiye’de Hava Durumu: Yüksek Sıcaklık ve Rüzgar Dikkat Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün için yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in bazı bölgelerinde parçalı bulutlu hava beklenirken, Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş’ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak’ın doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Bunun yanı sıra, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Rüzgar genellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak, Marmara’da ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esecek.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugünkü tahminlere göre Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların esiyor olacağını ve bu nedenle özellikle İstanbul Şile ve Kilyos’ta rip akıntısı olabileceğini belirtiyor. Doğu Anadolu’nun güneyi dışında ülkede yağış olmayacağını ifade eden Şen, önümüzdeki 3 gün boyunca İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve Trakya’da aşırı sıcakların yaşanacağını bildiriyor.

Öte yandan Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde termometreler 50 dereceyi aşmış durumda. Sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar her türlü serinlemek için çaba gösterirken, çocuklar parklardaki süs havuzlarında, yetişkinler ise evlerinde zaman geçirmeyi tercih ediyor. Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde ise hava sıcaklığının 43 dereceye kadar çıkacağı öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, günün en yüksek hava sıcaklıklarının birçok bölgede 35 derece ve üzerinde olacağını belirterek, vatandaşları yüksek sıcaklıkla ilgili muhtemel risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bazı illerde ise günün en yüksek sıcaklıklarının Ankara’da 35, İstanbul’da 28, İzmir’de 32, Adana’da 35, Antalya’da 30, Samsun’da 28, Trabzon’da 25, Erzurum’da 29, Diyarbakır’da ise 42 derece olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Hava Durumu: Yüksek Sıcaklık ve Rüzgar Dikkat Çekiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!