G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.149.831,70

Türkiye’de Çöl Tozu Etkisi: Yağmurlar Yaklaşıyor, Arabalar Çamur Olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin yeni haftasında Kuzey Afrika’dan taşınan çöl tozu etkisi altına girecek. Sahra Çölü üzerinden gelen toz taşınımı, ülkenin batısında çamur şeklinde yağışlara yol açabilir. Bu durumun toprak için faydalı olduğu belirtiliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, mart sonuna doğru çöl tozlarının artarak yağışların da artacağını ve arabaların çamurlanacağını ifade etti.

Yaşar, dünyayı besleyen ana gübrenin çöl tozları olduğunu vurgulayarak, dünyadaki çöllerin yaşam için hayati önem taşıdığını belirtti. Çöl tozlarının içinde çeşitli besleyici elementlerin bulunduğunu ve yaşamı canlandırdığını dile getirdi. Kırmızı çamurun demir içerdiğini ve ne kadar çok yağarsa verimli bir yıl geçirildiğini söyledi.

Ancak, uzmanlar toz taşınımının hava kalitesini düşürdüğüne işaret ediyor. Doğan Yaşar, özellikle alerjisi olan ve solunum rahatsızlığı bulunan kişilerin tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Alerjisi olanların ve özellikle astım gibi solunum sorunları bulunan kişilerin önümüzdeki haçtan itibaren 20 Nisan’a kadar maske takmaları gerektiğini ifade etti. Özellikle partikül tutucu maskelerin kullanılmasının önemli olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Çöl Tozu Etkisi: Yağmurlar Yaklaşıyor, Arabalar Çamur Olacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!