G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.196,81

Türkiye ve Filistin Arasında Ticaret Anlaşması İmzalandı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Ekonomi Bakanı Muhammed el-Amur ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye’den Filistin’e mal ticaretinin kesintisiz devam etmesi için bir mekanizmanın onaylanması ve ikili ekonomik ilişkilerin ele alınması konusunda görüştü. Toplantı, İstanbul’da gerçekleşti ve Bakan Bolat, Filistin’deki İsrail katliamlarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek Türkiye’nin Gazzelilerin yanında olacağını vurguladı.

Bakan Bolat, toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin davasına verdiği önemi vurgulayarak İsrail’le ticareti durdurduklarını belirtti. Türkiye’nin Filistin ile ilişkilerini arttırmaya ve ekonomik destek sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi. Ayrıca Bakan el-Amur da Türkiye’nin Filistin’e en fazla destek olan ülke olduğunu ve Filistin’in ayakta kalmasında büyük rol oynadığını ifade etti.

Toplantı sonunda Bolat ve el-Amur, mutabık kalınan konuları içeren bir protokol imzaladı. Protokolde, serbest ticaret anlaşması kapsamında Ortaklık Komitesi’nin ve Ekonomik İşbirliği Yüksek Konseyi’nin daha sık toplanması kararlaştırıldı. Ayrıca Türkiye’den Filistin’e mal ticaretinin kesintisiz devam etmesi için bir mekanizma oluşturuldu.

Türkiye, Filistin’e hurma ihracatında gümrük vergisiz kota miktarını 5 bin tona yükseltirken, Filistin’in ticari kolaylık için ek talepleri olduğunda bu ürünlerin serbest ticaret anlaşmasına eklenebilmesi için çalışmalar yapılmasına karar verildi. Ayrıca Filistin’de üretilen ürünlerin coğrafi işaretleme süreçlerini hızlandırmak amacıyla bir yol haritası belirlendi.

Bakan Bolat ve el-Amur, protokol gereği 3 ay içinde tekrar bir araya gelerek, mutabık kalınan konuları gözden geçirecekler. Bu toplantı, Türkiye ile Filistin arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi ve Filistin ekonomisinin desteklenmesinde önemli bir adım olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Filistin Arasında Ticaret Anlaşması İmzalandı: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!