G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

Türkiye-Pakistan Kardeşliği 76. Yılı Etkinliği Coşkulu Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Pakistanlı Öğrenciler Birliği ve Yerli Düşünce Derneği ile YTB’nin birlikte organize ettiği “Pakistan ve Türkiye Arasındaki Kardeşliğin 76. Yılı” etkinliğine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileterek başladığı konuşmasıyla başladı. Topçu, Pakistan ve Türkiye ilişkilerinin kardeşlik temeli üzerine yerleştiğini ve ortak din, kültürel miras ve tarihi bağlarla güçlendiğini belirtti. Allame İkbal’in Türk milletine olan sevgisinin ve desteklerinin, iki ülkenin kardeşliğine büyük katkılar sağladığını vurguladı.

Topçu, Pakistan ve Türkiye’nin dünya dönüp durdukça var olacağını ifade ederek, iki ülkenin farklı bedenlere sahip olsa da aynı ruha sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Pakistanlı öğrencilerin eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde, iki ülke arasındaki iyi ilişkileri daha da güçlendireceklerini umduğunu belirtti. Konuşmasında aynı zamanda, Siyonist İsrail’in sivillere uyguladığı soykırımı kınayarak, Gazze ve Refah’ta hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Etkinlikte, Pakistan Türkiye Büyükelçi Yrd. Ahmed Bhutto, Yerli Düşünce Derneği Başkanı Eski Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ankara Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu ve Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Biyolog Prof. Dr. Pervin Dinçer de konuşma yaparak etkinliğe katkı sağladılar. Etkinlik, Pakistan’ın tanıtımıyla ilgili slayt gösterileri ve Pakistan mutfağından yemeklerin ikramı ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye-Pakistan Kardeşliği 76. Yılı Etkinliği Coşkulu Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!