G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,59
CNY4,84
GBP44,85
EURO/USD1,09
BIST9.135,59
Petrol77,74
GR. ALTIN2.876,98
BTC2.092.267,01

Türkiye Meclisi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Tek Yürek: Araştırma Komisyonu Kuruluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi, son günlerde kadına yönelik artan şiddet olayları ve vahşet haberleri üzerine harekete geçti. Meclis, kadına karşı şiddeti araştırmak amacıyla bir komisyon kurulmasına karar verdi.

Bu önemli adım için, TBMM Genel Kurulu’nda bugün Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları tarafından ortak bir önerge sunulacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı olan Çiğdem Erdoğan, önergenin görüşmeleri sırasında kadına yönelik şiddetle ilgili yürütülen çalışmaları değerlendirecek. Gruplar adına yapılacak konuşmalarda; kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda siyasi partilerin görüşleri de yer alacak.

Alınacak karar neticesinde kurulması planlanan araştırma komisyonu, son dönemlerde artış gösteren şiddet olaylarının toplumsal etkileri, şiddetin önlenmesine yönelik acil tedbirler, iş yaşamında kadınlara karşı uygulanan mobbing gibi konularda önemli çalışmalar gerçekleştirecek. Komisyon, yürüttüğü çalışmaların ardından bir rapor hazırlayarak TBMM Genel Kurulu’na sunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Meclisi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Tek Yürek: Araştırma Komisyonu Kuruluyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!