G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Türkiye İsrail’e 54 Üründe İhracat Kısıtlaması Getiriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 7 Ekim’den beri devam eden ve binlerce Filistinlinin ölümüne sebep olan Gazze’deki İsrail saldırılarına karşı önlem alarak İsrail ile ticaret konusunda kısıtlamalar getirdi. Bu karar uluslararası basında geniş yankı buldu. Gazze’deki insanların yaşadığı açlık, sefalet ve ölüm tehlikesi Türkiye’nin Filistinli kardeşlerine yönelik gösterdiği destekle dikkat çekiyor. Türkiye, Gazze’ye yaptığı insani yardımlarla Filistinlilere destek olmaya devam ederken Ticaret Bakanlığı, İsrail’e yapılan ihracatı kısıtladığını duyurdu.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, “Türkiye, Gazze ateşkesi sağlanana kadar İsrail’e ihracat kısıtlamaları getiriyor” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu. ABD merkezli Associated Press (AP) ise Türkiye-İsrail ticari ilişkilerini ‘kısasa-kısas’a yönelik evrildiğini ve Türkiye’nin İsrail’e karşı 54 ürünün ihracatını kısıtladığını bildiren bir haber yayınladı.

Bloomberg, Türkiye’nin Gazze’ye havadan yardım gönderme girişimlerinin İsrail tarafından engellenmesi sonucu İsrail’e karşı ihracat kısıtlamalarına başladığını aktardı. Times of Israel ise Ankara’nın kararını ve Tel Aviv’den gelen tepkiyi ‘ticaret savaşları’ olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye yardım gönderme taleplerinin reddedilmesine yönelik açıklamalarda bulunarak Türkiye’nin İsrail’e karşı yeni tedbirler alacağını belirtti. Ticaret Bakanlığı ise Filistin’e yapılan saldırılar devam ettiği sürece İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamalarının devam edeceğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığının İsrail’e yönelik ihracat kısıtlaması kararı aldığı 54 ürün grubu arasında alüminyum profiller, boyalar, çelik borular, çimento, demir-çelik ürünleri, granit, hırdavat ürünleri, inşaat malzemeleri, kimyasal bileşikler, plastik borular, tuğlalar, vinçler ve yassı çelik ürünleri gibi birçok ürün yer alıyor. Bu kısıtlamaların Gazze’deki durum stabil hale gelene kadar devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye İsrail’e 54 Üründe İhracat Kısıtlaması Getiriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!