G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.498,91

Türkiye ile İsrail Arasındaki Ticaret Savaşı: İsrail’in Yanıtı Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin kesilmesiyle ilgili gelişmeler devam ederken, İsrail’in Ankara’ya vereceği yanıt merak konusu olmaya devam ediyor. Yıllık 7 milyar dolarlık ticaretin devamı için ateşkes sağlanması gerektiği vurgulanırken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin bu konudaki yol haritasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

İsrail medyası, İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz ve diğer üst düzey yetkililerin Türkiye’ye karşı ortak bazı adımlar atılması yönünde fikir birliğine varıldığını iddia etti. Bu doğrultuda İsrail Ekonomi Bakanlığı ve vergi dairesinden yetkililerin de Türkiye’ye karşı adımlar atılması konusunda görüş birliğine vardığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ile ticareti durdurma kararına karşı keskin bir yanıt verilmesi amacıyla bakanlıklar arası işbirliğiyle bir dizi önemli karar alındığı bildirildi. Bu kararlar arasında Türkiye, Filistin Yönetimi ve Gazze ile olan ekonomik ilişkilerin azaltılması, ticaret anlaşmalarının ihlal edildiği iddiasıyla Türkiye’ye karşı yaptırımların incelenmesi ve İsrail ekonomisine alternatif pazar arayışı gibi adımlar yer alıyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra İsrail’in Finans Bakanı Bezalel Smotrich ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin ticaret yasağından etkilenen sektörlere yardım paketi hazırlanması da gündeme geldi. Bu şekilde Türkiye’nin aldığı kararların etkilerini hafifletmek ve İsrail’in ticaret açığını kapatmak amacıyla atılan adımların etkili olması hedefleniyor.

İsrail’in Türkiye’ye karşı aldığı bu tür adımların Türk ekonomisi üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ve Ankara’nın bu duruma nasıl bir yanıt vereceği merak konusu olmaya devam ediyor. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin bu şekilde gerilmesi, bölgedeki dengeleri değiştirebilecek nitelikte önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İlerleyen dönemlerde yaşanacak gelişmeler, bölgedeki siyasi ve ekonomik dinamikleri derinden etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ile İsrail Arasındaki Ticaret Savaşı: İsrail’in Yanıtı Belli Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!