G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin’e 42 Milyon Dolarlık Yardım Ulaştırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Filistin’e yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. 7 Ekim’de başlayan saldırıların ardından bugüne kadar yaklaşık 4 milyon dolarlık yardımın ulaştırıldığını belirtti. Bu yardımlar arasında başta gıda olmak üzere sağlık ve hijyen alanında da yardımların devam ettiğini dile getirdi. Toplamda ise Filistin’e 42 milyon dolarlık yardım sağlandığını açıkladı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de Ramazan yardım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Çetin, son 10 güne girilmesiyle birlikte yardımların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Yardımın Gazze’ye ulaştırılması için 3 sac ayağında çalışma yürütüldüğünü belirten Çetin, önceliklerinin doğrudan Gazze’den yardımları temin ederek hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğunu ifade etti. İçeriden temin edilen yardımların yanı sıra Türkiye’den gönderilen gemilerle de yardım çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Ayrıca Mısır’da lojistik üslerinden yapılan teminlerin tırlarla içeriye ulaştırıldığını belirtti.

Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mısır’daki lojistik merkezlerinden 16 tır yardımın yola çıkacağını dile getiren Çetin, bu tırlardan 10 tanesinde gıda yardımı ve 6 tanesinde un yardımı olduğunu açıkladı. 7 Ekim’den bu yana yardımların sürdüğünü ve milletin desteğiyle yaklaşık 4 milyon dolarlık yardım yapıldığını belirten Çetin, Filistin davasına toplamda 42 milyon dolarlık yardım ulaştırıldığını söyledi. Sadece gıda değil, sağlık, hijyen gibi alanlarda da çalışmaların devam ettiğini ve insanlara şifa olabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Haber kaynağı: Haber7

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin’e 42 Milyon Dolarlık Yardım Ulaştırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!