G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Türkiye, Avrupa’nın Ortak Hava Savunma Projesine İmza Attı: Milli Savunma Bakanı Güler’den Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Avrupa’nın ortak hava savunma projesi olan “Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi”ne imza atarak projeye resmen katıldı. Daha önce Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından önerilen bu girişim, kısa, orta ve uzun menzilli füze tehditlerine karşı Avrupa’yı korumayı hedefliyor. Proje kapsamında, Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları, “Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi Niyet Mektubu’na Türkiye ve Yunanistan’ın Katılımına Dair Düzenleme Belgesi”ni imzaladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel’e gittiğinde bu girişime Türkiye’nin katkıda bulunmaya hazır olduğunu duyurdu. Almanya’nın NATO Daimi Temsilciliği’nde gerçekleşen “Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi Niyet Mektubu’na Türkiye ve Yunanistan’ın Katılımına Dair Düzenleme Belgesi İmza Töreni”nde, Bakan Güler’in de katılımıyla belge resmen imzalandı. Bu törende, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias da hazır bulundu.

Bakan Güler, imza töreninde yaptığı konuşmada, Almanya’nın liderliğindeki bu girişimin, NATO’nun gerekliliklerinin yerine getirilmesi yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi. Türkiye olarak, geniş bir yelpazedeki milli imkanlarla bu girişime katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirten Bakan Güler, Almanya’ya teşekkürlerini sunarak, “Kolektif savunma anlayışına hizmet eden bu girişimde sizlerle çalışmaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

Almanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu girişimde yer alan diğer ülkelerin Almanya, Belçika, Bulgaristan, Estonya, Finlandiya, Britanya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Romanya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Danimarka, İsveç, Avusturya ve İsviçre olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye, Avrupa’nın Ortak Hava Savunma Projesine İmza Attı: Milli Savunma Bakanı Güler’den Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!