G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Türkiye 2024 Ocak Ayında Tarihin En Sıcak Kışıyla Karşılaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı ocak ayında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ortalama sıcaklık değerlerine ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri incelendi.

Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ Malkara, Sakarya Geyve, Manisa Akhisar, Balıkesir Dursunbey, Kütahya Simav, Antalya Gazipaşa, Yozgat, Zonguldak, Kastamonu İnebolu, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Bolu, Karabük, Merzifon, Amasya, Sinop Boyabat, Çorum Osmancık, Giresun Şebinkarahisar çevrelerinde mevsim normalleri civarında ölçülen sıcaklık, diğer bölgelerde normallerin üzerinde gerçekleşti.

1991-2020 yılları arasında ocak ayı ortalama sıcaklık değeri 2,9 derece iken, 2024 yılında bu değer 5,7 derece olarak ölçüldü.

Ayrıca, 1971’den bu yana yapılan karşılaştırmaya göre, 2024 yılı ocak ayı son 53 yılın en sıcak ocak ayı olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde en düşük sıcaklık -31,3 derece ile Ardahan’da, en yüksek sıcaklık ise 29,3 derece ile Akçakoca’da tespit edildi.

Bölge bazında incelendiğinde, Marmara Bölgesi’nde ortalama sıcaklıklar genellikle mevsim normalleri civarında ölçülse de, diğer bölgelere kıyasla daha yüksek bir ortalama sıcaklık kaydedildi.

Ege Bölgesi’nde ise Akhisar, Dursunbey, Simav çevrelerinde mevsim normallerine yakın sıcaklıklar ölçülürken, diğer yerlerde normallerin üzerinde sıcaklık kaydedildi.

Akdeniz Bölgesi’nde ortalama sıcaklıklar ise Gazipaşa civarında mevsim normallerine yakın seyrederken, bölgenin diğer kesimlerinde normallerin üzerinde ölçüldü.

İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ortalama sıcaklıklar incelendiğinde, genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği gözlemlendi. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde ocak ayı uzun yıllar ortalama sıcaklık değerlerinin altında sıcaklık ölçüldü. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise normallerin üzerinde sıcaklıklar kaydedildi.

Her ne kadar farklı bölgelerde ortalama sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretse de, genel olarak Türkiye’deki hava sıcaklıklarının arttığı ve 2024 yılının ocak ayının son 53 yılın en sıcak ocak ayı olarak kaydedildiği sonucuna varabiliriz.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye 2024 Ocak Ayında Tarihin En Sıcak Kışıyla Karşılaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!