G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Türk Sinemasının Duayen İsmi Türker İnanoğlu 87 Yaşında Hayata Veda Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının usta ismi Türker İnanoğlu 87 yaşında hayata veda etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu’nun ölüm haberini duyurarak yapımcı ve film yönetmeninin ani rahatsızlık sonucu hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da Türker İnanoğlu’nun vefat haberi üzerine büyük bir üzüntüyle açıklama yaptı.

Haber Kontak’a konuşan Hülya Koçyiğit, Türker İnanoğlu’nun Türk sinemasına bıraktığı izin büyük olduğunu ifade ederek kelime bulmakta zorlandığını belirtti. Aynı şekilde Haldun Dormen de İnanoğlu’nun yakın dostu olduğunu ve kaybının büyük bir boşluk yaratacağını dile getirdi. Sinema oyuncusu Müjde Ar da İnanoğlu’nun sinemanın kendisi olduğunu vurgulayarak 50 yıllık dostluğunu anlattı.

İnanoğlu’nun hayatı Safranbolu’dan İstanbul’a uzanan bir yolculukla başladı. Futbol ve sinema tutkusuyla tanınan İnanoğlu, Yeşilçam’da birçok film ve dizide yer aldı. 1964’te Filiz Akın’la evlenen İnanoğlu’nun İlker adında bir oğlu oldu ancak çift 1974’te ayrıldı. Daha sonra Gülşen Bubikoğlu ile evlenen İnanoğlu, Türker İnanoğlu Vakfı’nı kurarak birçok sanat etkinliğine imza attı.

Türk sinemasının duayen ismi Türker İnanoğlu’nun ölümü sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu. Anısına düzenlenecek törenlerle Türker İnanoğlu, sinema dünyasında yarattığı izlerle ve sevdiklerinde bıraktığı boşlukla hatırlanmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Sinemasının Duayen İsmi Türker İnanoğlu 87 Yaşında Hayata Veda Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!