G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Türk Mühendislerinden Dünya Havacılığında Çığır Açacak Yazılım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mühendisleri, dünya havacılığına katkı sağlayacak bir yazılım geliştirerek dünya çapındaki 2 büyük yazılım eksikliğini gidermeyi başardı. Havacılık alanındaki çözümleri ve uluslararası ihracat başarılarıyla dikkat çeken Haritaevi Havacılık Mühendislik AŞ, Havacılık Bilgi Değişim Modeli (AIXM) üzerine odaklanarak, bilgilerin işlenmesini kolaylaştıran bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım, AIXM formatındaki verilerin okunabilirliğini, dijitalleşmesini ve kolay dağıtılmasını sağlayarak havacılık sektöründe ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor. Haritaevi, yürüttüğü çalışmalar sonucunda pazarı, AIXM formatı ve elektronik arazi verilerinden AIXM’e dönüşüm konularında çözüm sunmayı hedefliyor.

Yazılım, AIXM verilerinin haritada 3 boyutlu olarak görüntülenmesi, düzenlenmesi ve metaverilerin ağaç yapısındaki tablo halinde gösterilmesi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Birden fazla dosyayı tek seferde okuması, herhangi bir yüzeye tıklatıldığında o yüzeye ait özniteliklerin gösterilmesi ve her bir katmanın 3 boyutlu haritada gizlenebiliyor olması, yazılımın kullanımını oldukça kolaylaştırıyor. Bu yazılım, havacılık sektöründe kullanılan iki büyük yazılım eksiğini gidererek sektörde dönüşümde hız farkı yaratarak üstünlükler taşıyor.

Yazılım, havacılık uzmanları, pilotlar ve hava yolu şirketlerinin farklı ihtiyaçlarına çözüm sağlayacak şekilde geliştirilmiş. Pilotlar, havalimanı çevresindeki engelleri dijitalleştirilmiş veriler yardımıyla görüntüleyebilirken; hava yolu şirketleri havalimanları için alınan önlemleri dijital ortamda paylaşabiliyor. Yazılımın farklı modülleri, veri üretimi, düzenleme ve görüntüleme gibi farklı ihtiyaçlar için kullanılabiliyor. Global havayolları ve havacılık endüstrisi kuruluşları, sistemi kullanmak için talepte bulunurken Türkiye’den de yazılıma üye olanlar oldu. Yazılımın ücretsiz sürümü, diğer kullanıcıların geri dönüşlerini alarak sürekli geliştirilmeye devam ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Mühendislerinden Dünya Havacılığında Çığır Açacak Yazılım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!