G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Türk Mühendisler ABD’de Yarışacak: Bu Roketin Uçmaması İçin Sebep Yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 ülkeden 154 rakip takıma karşı yarışacak olan GTÜ Eternal Roket Takımı, ABD’de gerçekleşecek olan Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması’na katılarak Türk bayrağını gururla temsil edecek. Takım kaptanı Cemal Gümüş, roketlerinin uluslararası standartlarda olduğunu ve yazılımını da tasarımını da kendilerinin yaptıklarını belirtti. 275 santimetre uzunluğunda, 10 bin fite yükselebilen bir motor ile ateşlenecek roketlerinin herhangi bir sebep olmaksızın uçacağını söyledi.

Yarışma için 17-22 Haziran tarihleri arasında New Mexico eyaletinde düzenlenecek olan mücadeleye 16 ülkeden 154 rakip katılacak. Önde gelen teknoloji şirketlerinin sponsor olduğu organizasyonda GTÜ roket takımı, diğer üniversitelerden katılımcılarla fikir alışverişinde bulunarak roket teknolojisine katkı sağlamayı hedefliyor. Takım kaptanı Gümüş, roketlerinin uluslararası standartlarda olduğunu belirterek, atölyede hepsini kendilerinin ürettiklerini söyledi.

Gümüş, önceki denemelerden elde ettikleri tecrübelerle tasarladıkları roketleriyle yarışmaya hazır olduklarını ifade etti. Roket testlerinde istenen standartları sağladıklarını ve umutlu olduklarını dile getiren Gümüş, Amerika’da en üst seviyedeki rakiplerine karşı mücadele edeceklerini söyledi. Kendilerini sürekli geliştirmek ve diğer okullarla rekabet etmek istediklerini belirten Gümüş, başarı elde etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

GTÜ Eternal Roket Takımı, mühendislik becerilerini geliştirme arzusuyla yarışmaya hazırlanıyor. Yarışmanın kendilerini heyecanlandırdığını ve Türk bayrağını gururla temsil edeceklerini belirten takım kaptanı Gümüş, roketlerini daha önceki testlerde uçurduklarını ve başarıyla kurtardıklarını söyledi. Aksaray’da bulunan ROKETSAN tesislerinde gerçekleştirdikleri 2 roket ateşleme testiyle tecrübe kazanan takım, bu sefer uluslararası bir organizasyonda ülkelerini en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Mühendisler ABD’de Yarışacak: Bu Roketin Uçmaması İçin Sebep Yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!