G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Türk kökenli Bulgaristanlı Aileden Dört Kişiye Kundaklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solingen kentindeki dört katlı binada meydana gelen yangınla ilgili, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden dört kişinin hayatını kaybettiği belirtilen savcılık ön raporunda, yangının kundaklama sonucu çıktığı ifade edildi. Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, incelemenin ardından hazırlanan ön raporda, yangının kundaklama sonucu çıktığı belirtildi. Yangın, 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece eski binanın merdiven boşluğunda başladı ve “baca etkisi”yle 5 dakika içinde çatıya sıçradı. Yangından etkilenen aynı aileden 2 çocuk dahil olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. Savcı Heribert Kaune-Gebhardt, olayla ilgili “yabancı düşmanlığı saiki olduğunu gösteren” bir kanıt olmadığını belirtti.

Höhscheid semtindeki 4 katlı binada çıkan yangında aynı aileden Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı 4 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı. Yangın, eski binanın merdiven boşluğunda kundaklama sonucu çıktı ve hızla çatıya sıçradı. Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, yangının kasten çıkarıldığı belirtildi, ancak olayın arkasında yabancı düşmanlığı olduğunu gösteren bir kanıt bulunamadığı ifade edildi. Solingen’de yaşanan bu trajedi, Türk kökenli aileler için geçmişte de benzer olayların yaşandığını hatırlattı.

1993 yılında Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde Türk ailenin evinde meydana gelen yangın faciası hala hafızalarda tazedir. Genç ailesinin evinin kundaklanması sonucu Gürsün İnce, Hatice Genç, Gülistan Öztürk, Hülya ve Saime Genç hayatını kaybetmişti. Failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz ise hapis cezalarını çektikten sonra serbest bırakılmıştı. Bu acı olay, Türk kökenli topluluklar arasında büyük üzüntüye sebep olmuş ve yabancı düşmanlığının vahşi yüzünü bir kez daha gözler önüne sermişti.

Yangın sonucu hayatını kaybeden ailenin acısı, Solingen kentinde 1993’te yaşanan benzer bir trajediyi akıllara getirdi. Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan incelemede, yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi ve faillerin henüz tespit edilemediği açıklandı. Bu tür ırkçı saldırılar, toplumda derin yaralar açarken, adaletin sağlanması için yetkililerin titizlikle çalışması gerekmektedir. Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan ailenin yaşadığı acı, Almanya’da yaşayan göçmen topluluklar arasında endişe ve korku yaratmış ve daha güvenli bir gelecek taleplerini artırmıştır. Irkçılık ve ayrımcılığa karşı ortak bir mücadele vermek, toplumun barış ve huzur içinde yaşamasını sağlayacak önemli bir adımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk kökenli Bulgaristanlı Aileden Dört Kişiye Kundaklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!