G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.058,31

Türk Kızılayından 776 Bin Kişiye İlk Yardım Eğitimi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamaya göre, hayat kurtarıcı öneme sahip ilk yardım konusunda eğitim ve seminerler düzenleyen Kızılay, 26 farklı ilde bulunan 29 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile hizmet vermektedir. Geçen yıl, bu merkezlerde toplamda 55 bin 406 kişiye sertifikalı eğitim verilirken, 445 bin 603 kişiye de bilinçlendirme eğitimleri sağlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ülke genelinde geçen yıl 275 bin 303 öğretmen de Türk Kızılay sertifikalı ilk yardım eğitimi almıştır. Böylece toplamda 776 bin 312 kişi, Türk Kızılay tarafından ilk yardım konusunda bilinçlendirilmiştir.

Türk Kızılay, ilk yardımcı sayısını artırmak amacıyla eğitmenleri de yetiştirmektedir. İlk yardım eğitim merkezlerinin düzenlediği 2 günlük sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi’nde, katılımcılara 13 farklı ilk yardım konusunda uygulamalı eğitim verilmektedir. Eğitim sonunda katılımcıların becerileri değerlendirilerek belirli bir başarı seviyesini aşanlar sertifika almaya hak kazanmaktadır. Ayrıca Kızılay, görme veya işitme engelleri olan dezavantajlı gruplar ile çocuklara özel içerikler ve uzman kişiler tarafından sunulan eğitim çalışmaları da gerçekleştirmektedir.

Türk Kızılay’ın önemli bir hizmeti de mobil kan bağışı araçlarıdır. Bu araçlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı etkinlikler ve mekanlarda kan bağışı kampanyaları düzenleyerek toplumun kan bağışı konusunda bilinçlenmesine ve katkı sağlamasına olanak tanımaktadır. Bu sayede her yıl binlerce ünite kan bağışı toplanmakta ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Kızılay’ın faaliyet alanlarından bir diğeri de afet ve acil durum müdahaleleridir. Türk Kızılay, doğal afetlerde ve acil durumlarda hızlı bir şekilde müdahale ederek mağdurlara yardım sağlamaktadır. Geçmiş dönemlerde yaşanan deprem, sel, yangın gibi afetlerde Türk Kızılay, saha çalışmaları ve yardım kampanyalarıyla milyonlarca insanın yardımına koşmuştur.

Sonuç olarak, Türk Kızılayın önemli bir toplumsal hizmeti olan ilk yardım eğitimleri, kan bağışı kampanyaları, afet müdahaleleri ve diğer faaliyetleri sayesinde Türkiye genelinde milyonlarca insanın hayatına dokunmakta ve yardım eli olmaktadır. Türk Kızılay’ın insani yardım ve dayanışma çalışmaları, toplumun refahı ve sağlığı için büyük bir öneme sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Kızılayından 776 Bin Kişiye İlk Yardım Eğitimi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!