G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,66
GR. ALTIN2.908,17
BTC2.250.333,37

Türk Kızılay Genel Başkanı: Gazze’ye Dev İnsani Yardım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRK Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye’nin Gazze’ye insani yardım göndermeye devam ettiğini belirterek, 7 Ekim’den bu yana 12 uçak ve 8 gemi ile 42 bin ton yardımın ulaştırıldığını söyledi. Yılmaz, 15 Nisan’da ‘Kızılay İyilik Gemisi’ni göndereceklerini ve ihtiyaca göre yardımı Filistin Kızılay’ına ilettiklerini ifade etti.

Türkiye’nin dünyanın Filistin karnesinde ikinci sırada olduğu ve Avrupa’dan ilk 10’a giren tek ülke olduğu belirtildi. Kahramanmaraş’ta her gün 7 bin kişiye iftar veren Türk Kızılay’ının iftar programında Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz da yer aldı. Yemeği ünlü şef Mehmet Yalçınkaya hazırlarken, çocuklar için Hacivat-Karagöz gölge oyunu da sergilendi.

Gazze’ye gönderilen 12 uçak ve 8 gemi ile insani yardımın devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, son olarak yola çıkan 2 geminin varış noktasına ulaştığını belirtti. Ramazan ayında bölgeye 2 tane 3 bin tonluk büyük iyilik gemisinin gönderildiğini ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve bağışçılarıyla bir araya gelerek yardımı birlikte gönderdiğini söyledi.

Türkiye’nin Gazze’ye toplam 42 bin ton yardım ulaştırdığını açıklayan Yılmaz, bu yardımların içinde çadır, gıda ve su gibi ihtiyaçları karşıladıklarını belirtti. Mısır’a giderek su ihtiyacını gözlemlediklerini ve Türkiye olarak bir su hattı satın aldıklarını dile getiren Yılmaz, her hafta 5 TIR suyun Gazze’ye ulaştığını söyledi.

Beslenme, barınma, kıyafet, sosyal yardım ve hijyen gibi ihtiyaçları karşılamaya devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, Gazze meselesinin deprem bölgesi gibi sürekli yardım gerektiren bir konu olduğunu vurguladı. Türkiye’nin devamlı olarak insani yardım göndermeye ve ihtiyaçları karşılamaya devam edeceğini belirten Yılmaz, bu konuda AFAD ile iş birliği içinde olduklarını ve yardımların süreceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Kızılay Genel Başkanı: Gazze’ye Dev İnsani Yardım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!