G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

Türk İHA ve SİHA’ları, Üç Avrupa Ülkesi Tarafından Hedefe Konuldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Saldırı İnsansız Hava Araçları (SİHA) teknolojileri, son zamanlarda Yunan basınına konu oldu. Habere göre, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından oluşturulan üçlü ittifak, Türkiye’nin ürettiği Bayraktar TB2 İHA’ların satışını durdurmak için veto hamlesi yaptı.

Türkiye’nin savunma sanayisine verdiği önem ve bu alandaki başarıları sayesinde TB2 İHA’larının küresel çapta pek çok kriz bölgesinde kullanımı artmıştır. Bu da diğer ülkelerin benzer teknolojilere sahip olmak istemesine neden olmuştur.

Ancak Yunan basınında yer alan habere göre, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’nin İHA satışını durdurmak için bir araya gelmiş ve bunu engellemek için veto kullanmıştır. Avrupa Birliği’nin fonlarıyla Türkiye’den alınan Bayraktar insansız hava araçları ve top mermilerinin Ukrayna’ya verilmesini engellemek için bu üç ülkeden veto gelmiştir.

Haberde ayrıca, Ukrayna’nın Türkiye’den yapılacak olan büyük bir siparişle ilgili olarak AB fonlarının kullanılacağına dair işaretler olduğu belirtilmektedir. Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu siparişe karşı çıktığı ve Yunanistan’ın da bu tutuma destek verdiği aktarılmaktadır. Bir kaynağa göre, Atina’nın tutumu, “Yunanistan özerk bir Avrupa savunmasından ve Avrupa savunma sanayisinin gelişimini vurgulayacak bir politikadan yanadır” şeklinde değerlendirilmiştir. Aynı kaynak, Fransa’nın ana motivasyonunu “Kendilerininkiyle rekabet eden silah sistemlerine pencere açmak istemiyorlar” şeklinde özetlemiştir. Yunanistan ise vergi mükelleflerinin parasının Türk savunma sanayisine destek olmasını istemediklerinin altını çizmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk İHA ve SİHA’ları, Üç Avrupa Ülkesi Tarafından Hedefe Konuldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!