G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Türk Hava Kuvvetleri Karadeniz’de Eğitim Uçuşlarını Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Kuvvetleri, Karadeniz’in uluslararası hava sahasında eğitim uçuşları gerçekleştirdi. T.C. Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı muharip uçaklar, Ege ve Akdeniz’e ek olarak Karadeniz bölgesinde de eğitim görevi icra etti. Bu eğitim uçuşları sırasında, F-16 savaş uçaklarındaki filo amblemlerinden, Karadeniz’deki Türk hava sahasını koruyan Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı 151’inci “Tunç Filo” Komutanlığı’na ait uçakların yer aldığı görüntülerde belirlendi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan E7-T Barış Kartalı uçaklarının modernizasyon çalışmaları ASELSAN, HAVELSAN ve THY TEKNİK firmalarının katılımıyla yürütüldü. Bu kapsamda, ilgili firmaların fizibilite çalışmaları sonucunda, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki E7-T HİK sisteminin modernize edilmesi kararlaştırıldı. Bu modernizasyon çalışmalarıyla yazılım ve donanımdaki demode durumların giderilmesi ve operasyonel ihtiyaçların karşılanması hedeflendi.

Modernizasyon sürecinde ayrıca milli ARES-2A Sistemi’nin E7-T HİK uçaklarına teslimatının gerçekleştirildiği duyuruldu. E7-T Barış Kartalı uçakları şu anda İsrail menşeli Elbit firmasına ait elektronik destek sistemlerini kullanmaktadır. Ancak, gerçekleştirilen teslimatla bu sistemlerin milli ARES-2A Sistemi ile değiştirilmesi planlanmaktadır.

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetleri B-1B bombardıman uçakları ile de eğitimler gerçekleştirerek, uluslararası hava sahalarında güçlü bir varlık sergilemeye devam etmektedir. Türk Hava Kuvvetleri’nin, hem yerli hem de yabancı firmalarla işbirliği içinde yürüttüğü modernizasyon ve eğitim faaliyetleri, hava kuvvetlerinin teknolojik altyapısını güçlendirmeyi ve operasyonel kabiliyetlerini artırmayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Hava Kuvvetleri Karadeniz’de Eğitim Uçuşlarını Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!