G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Türk Astronotun Uzaydaki Deneyleri İçin Heyecan Verici Geri Dönüş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA’nın aktardığı habere göre, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay misyonunu tamamlayarak dünyaya geri döndü. Amerika Birleşik Devletleri’nde karantinada olan Gezeravcı’nın Türkiye’ye dönüşü merakla bekleniyor. Uzayda deneyler yaparak bilimsel çalışmalar yürüten Gezeravcı toplamda 13 deneye imza attı. Bu deneylerin bir kısmı tamamlandı, bir kısmı Türkiye’ye getirilerek tamamlanacak, bir kısmı da uzay istasyonundan getirilecek.

Uzaydaki deneylerin Türkiye’deki uzay çalışmalarına katkısı değerlendirilerek, uluslararası uzay istasyonu ve yapılan deneyler hakkında ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Bilge Demirköz ve araştırmacı Egecan Karadöller’in açıklamalarına yer verildi. NASA’nın uzay araştırmaları çerçevesinde gıda takviyeleri keşfedildiği ve Alper Gezeravcı’nın uzaya yaptığı deneylerin insanlı uzay programı için kritik bir bilgi birikimi sağlayacağı belirtildi. Cihangir Atasever ve Alper Gezeravcı’nın aldığı eğitimlerin ve tecrübelerin yerli uzay altyapısının hızla oluşturulmasına katkı sağlayacağı vurgulandı. Yerli bilgi birikimi oluşturulması için uzayda öncü devletlerin çalışmalarının özgünlüğüne bakılmadan tekrarlanması gerekebileceği de ifade edildi.

Astronotlarımızın yolculuğunun Türkiye’nin kaderini belirleyen bir faktör olduğu, uzaya yapılan yolculuğun ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak önemli bir adım olduğu vurgulandı. Gezeravcı’nın tecrübelerinin ışığında yerli bilgi birikiminin en kısa sürede oluşturulmasının önemini belirtildi. Bu vesileyle Alper Gezeravcı’nın ülkeye geri dönmesi heyecanla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Astronotun Uzaydaki Deneyleri İçin Heyecan Verici Geri Dönüş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!