G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,86
CNY0,000000
GBP44,91
EURO/USD1,11
BIST9.653,14
Petrol72,14
GR. ALTIN2.821,43
BTC1.997.824,49

Türk Aktivist İsrail Askerlerince Vurulduıkça (Eygi Vuruldu)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı Şeria’da işgal karşıtı gösterilere katılan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu başından vurularak ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti. Bu olay, Filistin topraklarındaki İsrail zulmünün can alıcı bir örneği olarak karşımıza çıktı.

İsrail askerlerinin Filistin topraklarında gerçekleştirdiği kanlı saldırılar devam ediyor. Masum sivilleri hedef alan İsrail ordusu, Batı Şeria’da işgal karşıtı bir gösteri düzenlendiği sırada gerçek mermilerle saldırmaya devam etti. Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi de bu saldırıdan nasibini aldı ve başından vurularak ağır yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail güçleri Nablus’a bağlı Beyta beldesinde işgal karşıtı bir gösteriye katılanlara gerçek mermilerle saldırdı. Türk vatandaşı ve aynı zamanda ABD vatandaşı olan Eygi, başından vurulduktan sonra hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Nablus’taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi’nin başından vurulduktan sonra hastaneye getirildiğini ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini belirtti. Eygi’nin 1998 yılında Antalya’da doğduğu bilinmektedir.

Bu acı olay, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgali ve halka yönelik saldırgan tavrının sonucu olarak yaşanan bir trajedi olarak değerlendirilmektedir. Uluslararası toplumun bu tür zulümlere karşı daha etkin önlemler alması gerektiği bir kez daha vurgulanmaktadır. Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin hayatını kaybetmesi, Filistin halkının yaşadığı zorlukların ve adaletsizliğin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bu tür olayların bir an önce son bulması ve Filistin halkının yaşamaya hak ettiği barış ve huzuru bulması dileğiyle.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Aktivist İsrail Askerlerince Vurulduıkça (Eygi Vuruldu)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!