G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Turizm de Harekete Geçmenin Tam Zamanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyaset ısınmaya devam ediyor. İstanbul Şişli’de yerel siyasetin önemli isimlerinden turizmci iş adamı Murat Tüzel turizm ile ilgili görüşlerini paylaştı. 

İş insanı Murat Tüzel, Türkiye’nin turizm gelirlerini artırarak sektördeki trendleri belirlemeye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Turist akışının yönetilmesi ve turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Tüzel, ülkenin turizm vizyonunun geleceğe dönük, yaşanabilir ve değerli bir destinasyon haline getirilmesinin önemine işaret etti.  

Tüzel ayrıca; Türkiye’nin turizm alanında sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek, turizmin her Türk vatandaşının refahına katkı sağlayabileceğini dile getirdi. 

Tüzel, Türk kimliğinin geliştirilmesi, yaşanabilirlik standartlarının artırılması, sürdürülebilirlik hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve istihdam fırsatlarının yaratılmasının turizm sektöründe öncelikli konular olduğunu belirtti. Ayrıca, yerel yönetimlerle turizmin iç içe olması gerektiğini vurgulayan Tüzel, ülkenin değerlerinin etkili bir şekilde tanıtılması ve Türkiye’nin uluslararası turistler için cazibe merkezi haline getirilmesi için reklamın önemine dikkat çekti. 

Turizm ve denizcilik sektörlerine verdiği destekle bilinen Tüzel, deniz koruma alanlarının oluşturulması ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda, küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesi ve çevre dostu turizm projelerinin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.  

Tüzel, turizmin ekonomik kalkınmaya olan katkısının yanı sıra çevresel sürdürülebilirliğe de odaklanılması gerektiğini ifade etti. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Turizm de Harekete Geçmenin Tam Zamanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!