G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Tunus Cumhurbaşkanı Adayı Zamal’a Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunus’ta 6 Ekim’de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimine aday olan Ayaşi Zamal, “sahte beyanda bulunmak” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zamal, 2 Eylül’de gözaltına alındı ve 4 Eylül’de tutuklandı. Ancak yapılan itiraz sonucunda 6 Eylül’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ne var ki, serbest kalmasının ardından tekrar gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarıldı. Savunma heyeti başkanı avukat Abdussettar el-Mesudi, müvekkilinin 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Bu karara itiraz edileceği belirtildi.

Ayaşi Zamal’ın cumhurbaşkanı seçiminde aday olmasıyla birlikte gündem Tunus’ta oldukça hareketli. Zamal hakkında “sahte beyanda bulunmak” suçundan dava açılmış ve 11 Eylül’de Silyana Asliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı, beş tutuklama emri çıkarmıştı. Hapis cezasının henüz kesinleşmemesi sebebiyle Zamal’ın cumhurbaşkanı adaylığı devam ediyor ve mahkeme kararına itiraz edilecek.

Öte yandan, Ayaşi Zamal’ın tutuklanması ve hapis cezası Tunus’ta seçim atmosferini etkilemeye devam ediyor. Zamal’ın avukatı, mahkemenin verdiği cezanın kesinleşmediğini belirterek müvekkilinin adaylığının sürdüğünü vurguladı. Kamuoyunda da bu duruma ilişkin farklı yorumlar yapılıyor.

Anadolu Ajansı kaynaklı haberde, Tunus’ta yaşanan bu hukuki süreç ve siyasi gelişmeler detaylı bir şekilde ele alınıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir süre kala yaşanan bu olay, ülke gündemini oldukça meşgul ediyor. Ayaşi Zamal’ın yaşadığı hukuki sürecin sonucu ve mahkeme kararına yapılacak olan itirazın seçim sonuçlarına etkisi merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tunus Cumhurbaşkanı Adayı Zamal’a Hapis Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!