G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

Tunceli’de PKK Operasyonu: 8 Sığınak Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’de bahar aylarının gelmesiyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı yaklaşık 1000 kişilik ekip, Hozat ilçesi Atnalı Anabarınma Alanı Kuru Dere Mahallesi, Kurt Tepeleri, Beşik Tepe, Meteris Tepe ve Tahar Çayı bölgelerinde ‘Şehit Savcı Murat Uzun’ operasyonunu düzenledi. Operasyona hassas burunlu köpekler de katıldı. Kırsal alanlarda yapılan aramalarda, terör örgütü PKK’ya ait olduğu belirlenen 8 sığınak bulundu. Bu sığınaklarda bulunan delil niteliği taşıyan eşyalara el konularak sığınaklar imha edildi. Operasyon anı, jandarma ekiplerinin aksiyon kamerasına yansıdı. Operasyon hakkında açıklama yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Turizmin yükselen yıldızı olan Tunceli’de, terörün izlerini temizlemeye devam ediyoruz” dedi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise 17 Nisan 2024 tarihinde Hozat ilçesi Atnalı Anabarınma Alanı Kuru Dere Mahallesi, Kurt Tepeleri, Beşik Tepe, Meteris Tepe ve Tahar Çayı bölgelerinde gerçekleştirilen ‘Şehit Savcı Murat Uzun’ operasyonunda 8 sığınak tespit edildiği belirtildi. Yapılan aramalarda ise 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 9 pil bloğu, 2 akü ve diğer teknik eşyalar ele geçirildi.

DHA kaynağına göre, operasyon sırasında jandarma ekipleri detaylı bir çalışma yürüterek terör örgütü PKK’ya ait 8 sığınak tespit etti. Bu sığınaklarda bulunan ve delil niteliği taşıyan eşyalara el konuldu ve sığınaklar imha edildi. Operasyona katılan jandarma ekipleri, aksiyon kameraları yardımıyla tüm süreci kayda aldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ise yaptığı açıklamada, Tunceli’nin artan turizm potansiyeli üzerine terör tehdidini bertaraf etmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Tunceli Valiliği, Hozat ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmatları kamuoyuyla paylaştı. Operasyonda bulunan 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 9 pil bloğu, 2 akü ve diğer teknik malzemelerin yanı sıra yaşam malzemeleri de ele geçirildi. Vali Tekbıyıkoğlu, terörle mücadelede kararlılıkla ilerlediklerini ve Tunceli’nin terörle mücadeledeki kararlı duruşunu sürdüreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tunceli’de PKK Operasyonu: 8 Sığınak Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!