G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Tunç Soyer, CHP’nin İzmir’deki Aday Belirleme Sürecine İlişkin Şok Açıklamalar Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci Mirgün Cabas’ın YouTube kanalında verdiği röportajda, CHP’nin İzmir adayını belirleme sürecinde yaşadığı kırgınlıklardan bahsetti. MYK’da adaylığı görüşülürken son dakikada isminin çıkarılması ve teşekkür edilmemesi konusunda üzgün olduğunu belirten Soyer, Cemil Tugay’ın tercih edilmesine de saygı duyduğunu söyledi.

İzmir’de CHP adayıyla AKP adayı arasındaki farkın azaldığını ifade eden Soyer, son dakika değişikliklerin seçmenin iradesini nasıl etkileyeceğini kestiremediklerini belirtti. Ayrıca iktidar partisinin kutuplaştırıcı dil kullanmamasının seçmenleri etkileme konusunda önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay’ın kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt veren Soyer, başarısızlık durumunda aday gösterilmediğini ve Tugay’ın yanında durmasının doğru olmayacağını ifade etti. Ayrıca CHP’li bir başkan olarak Tugay’ı belediye çalışanlarıyla tanıştırmak istediğini ancak randevu talebinin kabul edilmediğini belirtti.

Soyer, Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasında görünmesinin İzmir adaylığı sürecindeki etkisine yönelik bir soruya ise İmamoğlu’nun kendisinin aday gösterilmemesinde bir etkisinin olmadığını düşündüğünü ifade etti. İmamoğlu’nun İzmir’e müdahale etmediğini ve aday belirleme sürecinde aktif bir rol almadığını belirtti.

Sonuç olarak, Tunç Soyer, İzmir’deki seçim sürecinin sıkıntılı olduğunu ve sonuçların belirsiz olduğunu belirtirken, CHP’nin adayıyla AKP adayı arasındaki farkın kapanmasından endişe duyduğunu ifade etti. Ayrıca yaşanan kırgınlıkları ve eleştirileri açıklıkla paylaşarak adaylık sürecine ilişkin şeffaf bir yaklaşım sergiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tunç Soyer, CHP’nin İzmir’deki Aday Belirleme Sürecine İlişkin Şok Açıklamalar Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!