G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

TÜİK Verilerine Göre Türkiye İsrail’e Silah Ticareti Yapıyor İddialarına Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığından Açıklama Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı internet sitelerinde “TÜİK verilerine göre Türkiye’den İsrail’e barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edildiği ortaya çıktı” şeklinde haberlerin yer alması üzerine Milli Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’ndan art arda açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail ile hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığına dikkat çekti. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İsrail’in Gazze’de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir. Filistin’in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığı’nın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi işbirliği dahil hiçbir faaliyetin bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Ticaret Bakanlığı da haberlerin manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ticaret Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ocak ayında, 36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında ‘Jel yakıt ve çakmak gazı’ ve 93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında ‘yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb)’ ihraç edildiği anlaşılmıştır. Böylece, Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde açıklama yapıldı.

Savunma Sanayi Başkanlığı da konuyla ilgili açıklamada bulundu. SSB’nin paylaşımında, İsrail’in Gazze’de ayrım gözetmeksizin hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemlerinin devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, “Filistin’in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığının, İsrail ile savunma sanayisi alanında işbirliği kapsamında hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır” denildi.

Bu açıklamaların ardından, İsrail ile Türkiye arasında var olan ilişkiler ve ticari faaliyetlerle ilgili ortaya atılan iddiaların manipülasyondan ibaret olduğu ve gerçeği yansıtmadığı net bir şekilde ortaya konulmuş oldu. Bu süreçte, Türkiye’nin Filistin’e olan destek ve yaklaşımı da bir kez daha vurgulanmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜİK Verilerine Göre Türkiye İsrail’e Silah Ticareti Yapıyor İddialarına Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığından Açıklama Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!