G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,20
CNY4,86
GBP45,74
EURO/USD1,12
BIST10.048,68
Petrol74,53
GR. ALTIN2.913,90
BTC2.177.980,19

Trump: “İran’dan Hayatı Tehlikede!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 5 Kasım’da yapılacak olan Amerika’daki seçimlere ilişkin hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Trump, seçim sürecinde 2 kez suikast girişimine maruz kaldığını ve bu saldırılardan kıl payı kurtulduğunu açıkladı. Trump’ın hayatına yönelik tehditleri İran’a bağladığı, ABD ordusunun durumu yakından izlediğini, İran’ın tekrar hamleler yapabileceğini ifade ettiği aktarıldı.

Eski başkan, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, etrafının kendisini daha önce hiç görmediği kadar silahlı kişilerle çevrili olduğunu ve ABD Gizli Servisi’nin ek bütçe talebini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Trump, Kongre’ye teşekkür ederek bu kararı oybirliğiyle onaylamasının güvenliği arttıracağını vurguladı.

15 Eylül tarihinde Florida’da bulunduğu sırada silah sesleri duyulması ve güvenlik endişeleri yaşanması, Trump’ın tekrar gündeme gelmesine neden oldu. Olayın ardından Trump Jr.’ın açıklamaları ve FBI’ın olayı “oldukça ciddi” olarak tanımlaması konuşulurken, Trump’ın güvende olduğunu ve pes etmeyeceğini vurgulayan mesajları dikkat çekti. Ayrıca, Trump’ın daha önceki suikast girişiminden de yaralı olarak kurtulduğu hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Trump’ın açıklamalarıyla birlikte, seçim öncesi yaşanan bu olaylar ve tehditler Amerika’da gergin bir hava oluşturdu. Trump’ın iddiaları ve güvenlik endişeleri Trump lehine bir sempati oluşturabilirken, aynı zamanda ülkedeki siyasi atmosferi de etkileyeceği yorumları yapılıyor.

Sonuç olarak, Trump’ın seçim sürecinde maruz kaldığı tehditler, açıklamaları ve güvenlik endişeleri Amerikan halkında da yankı uyandırdı. İran’ın Trump’a yönelik tehditlerine ilişkin gelişmeler ve ABD Gizli Servisi’nin aldığı önlemler de dikkatle takip ediliyor. Eski başkanın güvenliği ve seçim süreci önemli bir gündem maddesi haline gelirken, ülke siyasetinde yeni tartışmaların başlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump: “İran’dan Hayatı Tehlikede!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!