G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.130.996,81

TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan, sahte diploma almakla suçlanarak tutuklanma kararı aldı. MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal ve eşi Ece Uysal’ın kurduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yaşanan sahte diploma skandalının TRT’ye kadar uzandığı ortaya çıktı. Üniversitede notlar ile oynanarak 600’den fazla kişiye sahte diploma verildiği iddia edilmişti. Sefa Karahasan’ın da bu skandal kapsamında tutuklanması gündeme geldi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi hakkında açılan sahte diploma soruşturması kapsamında TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan tutuklandı. Karahasan’ın geçmişte üniversitenin mütevelli heyetinde yer aldığı biliniyor. Bugün öğle saatlerinde polis merkezine giderek ifade veren Karahasan, ifade işlemlerinin ardından gözaltına alındı. Karahasan’ın telefonu ve dijital eşyalarına da el konuldu. Yarın Güzelyurt Mahkemesi’ne çıkarılması ve ek tutuklama kararı talebiyle karşı karşıya kalması bekleniyor.

Öte yandan, Sefa Karahasan’ın daha önce resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla ilgili kurumla ilişiğinin kesilmesi yönünde TRT’ye yazı gönderildiği öğrenildi. Karahasan’ın da bu iddialarla ilgili detaylı bir şekilde sorgulanması ve gereken yaptırımların uygulanması bekleniyor. Sahte diploma skandalı ülke genelinde büyük yankı uyandırırken, bu tür suçlamalar ve iddialarla ilgili daha fazla detayın gün yüzüne çıkacağı belirtiliyor.

Sefa Karahasan’ın tutuklanmasıyla birlikte TRT Lefkoşa’daki görevine son verilebileceği konuşulurken, kamuoyunda da bu tür diploma skandallarına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor. Olayın gelişmeleri yakından takip edilirken, sahtecilik iddialarının daha fazla kişi ve kurumla ilişkilendirilip ilişkilendirilmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!