G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

Tokat’ta 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, kentte bazı yapıların hasar görmesine neden oldu. Deprem, yerin 5.9 kilometre derinliğinde gerçekleşirken, çevre illerden de de hissedildi. Sivas’tan da hissedilen depremin etkileri, Gemerek ve Yıldızeli ilçelerindeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Depremin hemen ardından kent merkezinde gökyüzünde sararmalar ve Mammatus bulutlarının oluşması, vatandaşları tedirgin etti. Gökyüzündeki bu olağandışı durumlar, depremin etkileriyle bağlantılı mı sorularını akıllara getirdi.

Depremin meydana geldiği bölgede incelemeler devam ederken, afet bölgesine yardım ekipleri sevk edildi. Yerel yönetimler ve AFAD ekipleri, depremin ardından oluşan hasarları tespit etmek ve gerekli yardımları yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedeler, geceyi tedirgin bir şekilde geçirirken, can kaybı ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirirken, evlerini terk edenler ise sıcak çadırlarda barındırılıyor.

Tüm bu yaşananların ardından, deprem bölgesinde ve çevresindeki illerde vatandaşlar duygulu anlar yaşarken, bir yandan da deprem sonrası gelebilecek artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Tokat ve çevresindeki iller, olası bir afet durumunda hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin etkileri ve yaşanan panik, bölgedeki insanları endişelendirirken, yetkililer olası afet durumlarına karşı önlem almaya devam ediyor. Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri, depremzedelere destek olmak ve hasar tespiti yapmak için bir araya gelerek koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat’ta 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!