G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.240,64
Petrol75,41
GR. ALTIN2.904,03
BTC2.108.680,34

Tokat Valisi Depremin Ardından Okulları Kapattı, 1 Gün Tatil!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat il genelinde yaşanan acil durum nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından saat 18.11’de merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem 5,99 kilometre derinlikte gerçekleşti ve çevre illerden de de hissedildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, cami, köy evleri ve ahırlarda hasar oluştu. Deprem sonrası oluşan korku ve paniğin etkisiyle vatandaşlar sokağa çıktı.

Vali Hatipoğlu, depremin etkisiyle alınan tedbirler kapsamında il genelinde bulunan tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için yurt, spor salonu ve misafirhanelerde hazırlıkların yapıldığını bildirdi. Vali, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve yurtlar, spor salonları ve misafirhanelerde misafir edileceklerini açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından Tokat il genelindeki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bir gün süreyle durdurulması, depremin yarattığı etkinin boyutlarını gösterdi. AFAD Başkanlığı’nın verilerine göre, depremin merkez üssü olan Sulusaray ilçesi ve çevresinde bulunan köylerde hasar oranı daha fazla oldu. Cami, köy evleri ve ahırlarda oluşan hasarlar bölgede yaşayanları tedirgin etti ve evlerinde kalmak istememelerine sebep oldu.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun aldığı kararlar ve halka yönelik yapılacak hazırlıkların duyurulması, deprem sonrası oluşan kaosun bir nebze de olsa kontrol altına alınmasına yardımcı oldu. Vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası risklere karşı önlemler almak amacıyla yapılan bu adımlar, Tokat il genelindeki yaşamın normale dönmesine katkı sağlayacaktır. Deprem sonrası yaşanan bu olay, bölgenin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat Valisi Depremin Ardından Okulları Kapattı, 1 Gün Tatil!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!