G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.255.727,15

Tlaib Protestosu: Netanyahu’nun Konuşması Sırasında Dikkat Çeken An!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Kongresi’nde konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki sivil kayıpların olmadığını iddia ederken, ABD Kongresi üyesi Rashida Tlaib ise protesto etti. Netanyahu, 7 Ekim 2023’teki Hamas saldırılarını ABD tarihindeki önemli olaylarla kıyaslayarak, ABD Başkanı Joe Biden’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Netanyahu, Gazze’deki sivillerin öldürülmediğini savunarak, Hamas’ı suçladı ve sivil kayıplarının sorumluluğunu Hamas’a atfetti.

Netanyahu, İsrail ordusu komutanlarıyla yaptığı bir görüşme sonrasında Refah’a gittiğini ve burada sivillerden çok azının öldüğünü iddia etti. Gazze’ye yardım konusunda iyilerini yaptıklarını belirten Netanyahu, yiyecek sıkıntısı yaşayan Filistinlileri Hamas’ın suçladı. Netanyahu’nun Kongre üyelerine yaptığı konuşma esnasında her cümlesinin ardından uzun alkışlarla karşılandığı gözlendi. Ancak Rashida Tlaib, elinde “Savaş suçlusu” yazılı bir pankartla Netanyahu’yu protesto etti.

Netanyahu’nun Kongre’deki konuşması, sivillerin öldürülmediği ve Gazze’deki yardım faaliyetlerinin yeterli olduğu iddialarını içeriyordu. Netanyahu, ABD Başkanı Biden’a teşekkür ederken, Hamas’ı sivil kayıplar konusunda suçladı ve Gazze’deki yiyecek sıkıntısının sorumlusu olarak Hamas’ı gösterdi. Kongre üyeleri, Netanyahu’nun konuşmasını biçiminde uzun süre alkışladı, ancak Rashida Tlaib’in protestosu dikkat çekti.

Netanyahu’nun Gazze’deki sivil kayıplar konusunda yaptığı iddialar ve Hamas’a yönelik suçlamaları, ABD Kongresi’nde farklı tepkilere neden oldu. Netanyahu, sivil kayıpların olmadığını savunurken, Tlaib ise Netanyahu’nun politikalarını eleştirdi. Netanyahu’nun Kongre üyelerinden aldığı destekle konuşmasını sürdürmesine rağmen, Tlaib’in protestosu etkin oldu ve dikkatleri üzerine çekti. Netanyahu’nun Gazze politikalarına ilişkin çelişkili açıklamaları ise tartışma konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tlaib Protestosu: Netanyahu’nun Konuşması Sırasında Dikkat Çeken An!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!